Mária Magdolna ünnepe

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_maria_magdolna.jpgA napokban jutott el hozzám a jó hír!!  Szent Mária Magdolnáról eddig is megemlékezett az egyház, de most Ferenc pápa akaratából piros betűs ünnepnappal köszöntsük őt! Ugyanolyan ünnepnap Mária Magdolna ünnepe, mint a többi apostolé, öt a bűnbánó nőt ugyanolyan tisztelet övezi mint Szent Pétert, vagy Szent Andrást! Nagyon fontos üzenet: egy nő az apostolok között!

 

Szeretettel osztom meg az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció június 10-én dekrétumának néhány sorát és a mai szép napon Déván tartott szentmisénk felvételét:
Csaba testvér elmélkedése- videó:
Teljes szentmise- videó:
"Szükséges, hogy Szent Mária Magdolna példáját a hívek elé a mostaninál megfelelőbb módon állítsuk. Ezért tehát ebben az elismert asszonyban, aki kedvelte Krisztust, és aki Krisztus előtt többszörösen becses volt, akit Nagy Szent Gergely az „isteni irgalmasság tanújának”, Aquinói Szent Tamás az „apostolok apostolnőjének” nevezett, a mai világ keresztényei mint a nők szolgálatának példaszerű alakját fedezzék fel az egyházban. Ezért Ferenc pápa elrendelte, hogy Szent Mária Magdolna ünneplését az Általános Római Kalendáriumba a jelenlegi emléknap helyett ünnepként vegyék fel."