Csengő gyermek ének

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_1000szekelyleantt.jpgMilyen házat lehet építeni csengő gyermek énekből, Istent dicsérő imádságból, őszinte magyar szóból? 


Gyertek el Szovátára 2016. május 16-án, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar szép új otthonának szentelésére és meglássátok! Az ünnepélyes esemény 10.00 órakor kezdődik!
A csatolt kis filmen látható felállásban sok - sok helyre elmentünk, a hívó szóra Istennek hála sokan összegyűltek imádkozni, a gyermekek énekeltek, én prédikáltam, mindenki vidám jókedvvel adakozott és létrejött egy fundamentum, aztán falak nőttek az erős alapokra! Vera nővérék nem hagyták abba az éneklést, a gyermekeikkel hangos, vidám énekszóval hirdetik, hogy szép ez a világ, jók az emberek és élni érdemes, bárki is állítaná az ellenkezőjét! A Kárpát-medence egyik legnagyobb karnagya, Gabi nővér bölcsen tanít, a dal szépen szállt, az ének nem ismer határokat, és a pályázati pénzeket osztó hatóságok szívéről leolvadt a gyanakvás, bizalmatlanság jege! Egyre többen énekelnek együtt a gyermekeinkkel, és az embereknek ahogy dalra nyilt a szájuk, a szívük is kitárult,  adományaikkal hozzájárultak a daloló gyermekek szép fészkének építéséhez!

Megtörtént a csoda! Hitből, vidám énekszóból megépült a gyermekeknek Szováta egyik legszebb dombján a Kodály Zoltán zeneközpont!
Sok szeretettel hívtuk György érsek atyát, hogy a kedves vendégekkel együtt Isten áldását kérhessük e szép új házra, és a benne felcsendülő jókedvű énekszóba font megmaradásunkról szóló reménységünkre!
Szeretettel várunk a kedves nővérekkel,
Csaba t.