Hasznos lehessek!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_12932820_866053520207370_592285960317692514_n.jpgMa mindenki egyéniség akar lenni, különleges, érdekes, egyedi és nem törődik a társaival, a többiekkel, az hogy hasznos, vagy nem hasznos e világban!


Én arra vágyom, hogy a villa legyen villa! Igen, az iskola legyen iskola, a kórház legyen kórház, a templom legyen Isten háza, az édesanya legyen édesanya és nevelje fel a gyermekét, az apa álljon oda a családja mellé és gondoskodjon övéiről! Azért imádkozom, hogy merjük vállalni hivatásunkat ebben a kusza világban, a pap hirdesse szépen Isten békét hozó drága evangéliumát, a diák éhes kíváncsisággal sajátítson el minél több információt, készséget, a betegápoló szolgáló szeretettel álljon oda a beteg mellé, a munkás átgondoltan, szépen végezze az általa választott szakmában a munkáját, a katona őrizze az őt eltartó civilek békéjét, biztonságát! Egyszóval mindenki végezze a maga dolgát a tőle telhető legnagyobb bölcsességgel, szorgalommal, szeretettel!
Szeretnék egy megbízható, kiszámítható, feladatát alázattal végző egyszerű szerzetespap lenni, kisebb testvére a bajbakerült, sodródó életeknek! Igen szeretnék egy hasznos mentőöv lenni, melyet ha megmentette a vízben vergődő ember életét, szónélkül félretesznek!! Azért imádkozom, hogy embertársaim számára hasznos lehessek!
Induljunk el ebbe az irányba, Jézus útján  és egészen biztos, hogy világunk kitisztul, békességben megnyugszik, szeretetre méltó otthonunkká válik, és ráadásképpen még a jövedelmünk is több lesz!
Csaba t.