www.magnificat.ro

Szent Ferenc Alapítvány

honlapja.

Petíció - Levél Ferenc Pápának!

1455 aláírás
Itt lehet olvasni a levelet.

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

febr17.jpgA legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Ha egy vezető politikus felépítene Csángóföldön egy iskolát, felszabadulna a szeretetre, a jóságra, és rádöbbenne, hogy mennyivel jobb íze van annak a dinnyének, amit együtt eszünk meg, mint annak, amit egy fehér kesztyűs inas tálal fel.
Isten nem bóvlit akar eladni nekünk, amikor arra biztat, hogy ne térjünk le a szeretet útjáról. Nem azért kéri ezt tőlünk, mert isteni hisztijében nem tud mit kitalálni, hanem mert egyedül ez az út tud boldoggá tenni, fénnyel, meleggel eltölteni bennünket.
Hiszem, hogy minden ember erre vágyik. Igazából nem lenne más dolgunk, mint egymást segíteni, ellentmondani a gonosznak, és egymást felszabadítani a szeretetre, a jóságra.
Jó dolog a melengető, megvilágosító fényben fürödni, istengyermeki szabadságban átölelni mindent és mindenkit, testvéri szeretettel, jóságosnak lenni minden teremtményhez. Ezért is hiszem, hogy a Krisztus által földre hozott eszme legyőzhetetlen, és hogy lassan mindannyiunk szívében diadalmaskodik.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten számára mi nem egyszer használatos zsebkendők vagyunk. Ő képes megtisztítani és újabb szent feladatokat adni nekünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. február 24. péntek, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mielőtt tanítványokat gyűjtött maga köré...

Mielőtt tanítványokat gyűjtött maga köré, és járni kezdte Júdea és Galilea településeit, negyven napig böjtölt; vadállatok között élt, és angyalok szolgáltak neki.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube