Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

febr17.jpgA legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Ha egy vezető politikus felépítene Csángóföldön egy iskolát, felszabadulna a szeretetre, a jóságra, és rádöbbenne, hogy mennyivel jobb íze van annak a dinnyének, amit együtt eszünk meg, mint annak, amit egy fehér kesztyűs inas tálal fel.
Isten nem bóvlit akar eladni nekünk, amikor arra biztat, hogy ne térjünk le a szeretet útjáról. Nem azért kéri ezt tőlünk, mert isteni hisztijében nem tud mit kitalálni, hanem mert egyedül ez az út tud boldoggá tenni, fénnyel, meleggel eltölteni bennünket.
Hiszem, hogy minden ember erre vágyik. Igazából nem lenne más dolgunk, mint egymást segíteni, ellentmondani a gonosznak, és egymást felszabadítani a szeretetre, a jóságra.
Jó dolog a melengető, megvilágosító fényben fürödni, istengyermeki szabadságban átölelni mindent és mindenkit, testvéri szeretettel, jóságosnak lenni minden teremtményhez. Ezért is hiszem, hogy a Krisztus által földre hozott eszme legyőzhetetlen, és hogy lassan mindannyiunk szívében diadalmaskodik.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Azt mondják, hogy a fa arra esik majd hulltában, amerre hajolt életében. Amilyen széppé vagy torzzá formáltuk magunkat az életünkben, olyan pályára állunk a halálunk pillanatában. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. október 22. vasárnap, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nyugalom

Az embernek imáiban állandóan kutatnia kell, mi az ő testreszabott feladata, és azt nyugodtan, következetesen valósítsa meg. Jézus nem siet. Bármennyire is sürgeti Istent a világ megváltásának nagy kérdése, nem születik két hónapra az angyali látogatás után.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube