Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Az egyházszakadás

jun14.jpgAz egyházszakadás kétségtelenül nagy sebet ütött az Egyház, Krisztus testén, nem tudtuk teljesíteni Jézus kérését, hogy egyek legyünk.
Mégis igaz az is, hogy a reformáció segített a  Katolikus Egyháznak abban, hogy megújuljon, hogy a hibáiból mind többet levetkőzzön, és a megtisztulási folyamat az utolsó időkig tart.
Hálásaknak is kellene lennünk a gyarlóságaink miatt minket ostorozóknak. Szerintem a legtöbb valós hibát, amit a reformátorok joggal megneveztek, a Katolikus Egyház az elmúlt évszázadokban alázattal orvosolt, pl. a nép nyelvén legyen a szentmise, a Szentírást le kell fordítani, ne áruljunk búcsúcédulákat... Jó lenne, ha a mai protestáns egyházak megneveznék azokat az okokat, amelyek miatt a teljes egység nem állhat helyre, és akkor egyházunknak, talán egy újabb zsinaton, választ kellene adnia ezekre a kérdésekre is, hogy eltűnjön a testvéri közösség helyreállítása elől az akadály.
Mondhatják, hogy mindenkinek a maga gyermeke a legszebb – ez így van rendjén –, de a teóriáknál még fontosabb, hogy bármely vallás követője feltegye magának a kérdést: „A magam hite mit hoz ki belőlem?”
Ha a válasza az, hogy szép, értelmes, embertársaihoz odahajló, a maga megújításán, jobbá tételén szüntelen fáradozó életet, akkor jó úton jár. Belőlem nagyon sok szépet hozott ki a római katolikus hitem.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Olyan jó azt mondani, hogyha fáj is: »Nézd, Uram, itt vagyok, a kezedbe helyezem életemet, nevelj és formálj. Te tudod, hogy mire van szükségem. Dicsőséges szép napokra vagy talán egy kudarcra, betegségre? Legyen áldott a Te szent neved, én bármit elfogadok a kezedből. Ha akarod, dicsőítsd meg gyógyulásommal a Te szent nevedet, de ha úgy látod jónak, mint az aranyat a tűzben, tisztíts meg engem is a kudarcok, a szenvedés, a betegség kohójában.« Hatalmas szabadságot, békét ad, ha valaki tudatosan, nagy-nagy alázattal Isten jóságos, de határozott kezébe meri tenni magát.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. június 23. szombat, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenbe vetett hitünk

Minél inkább megkopik, elsekélyesedik a Szeretet Istenébe vetett hitünk, annál inkább itt a Földön akarunk valami istenpótlót keresni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube