Az egyházi emberek

jul4.jpgAz egyházi emberek vétkei vajon nem az Egyház vétkei?
Például a többség arról döntött a XX. században, hogy az orvosoknak joguk van bizonyos helyzetekben magzatelhajtást végezniük. Ez nem jelenti azt, hogy mindannyian magzatgyilkosok vagyunk! Tény, hogy a többség úgy vélekedett, hogy a megfogant élet még nem ember. Ez nem jelenti azt, hogy én is és még sokan mások is egyetértünk, mégis nekünk is együtt kell élnünk ezzel a többségi döntéssel.
Az egyesek bűnét nem lehet rákenni az adott kor, közösség minden tagjára, még akkor sem, ha a vezetők vétkeztek. Ha az osztályban két-három gyerek puskázik, a tanár nagy hibát követ el, ha az osztályt puskázó, csaló bandának nevezi. Nem lehet kollektív bűnösséget ráhúzni az Egyházra sem. Ezek az egyháziak és nem az Egyház bűnei. Az az egyházi, aki meg van keresztelve. Lehet az akár egy bűnöző is, és mondhatnánk azt, hogy bűnöző az Egyház. Ezzel szemben azt kell mondanunk: bűnös ember az a pap, püspök, pápa, hívő, aki az Egyházban méltatlanul viselkedik.

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube