Tatárdomb 2017

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csttatardomb.jpgTörök, Tatár betörésektől sokat szenvedett Székelyföld! A székelyek és tatárok közötti csatározásokra emlékeztet Szárhegy határában található Tatárdomb, mely alá az 1658. szeptember 6.-i csatában a vereséget szenvedett tatárokat temették el . A szájhagyomány szerint ide 500 támadót hantoltak el, magyar részről azonban csupán 15 halott volt. A falu alatti Tatárdomb emlékművét 1908-ban emelték. Évek óta itt tartjuk meg a medencében lévő otthonaink diákjainak a tanévnyitót, hogy a gyermekeinkkel őseink példájából erőt meríthessünk az előttünk lévő nehézségekhez!!!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 

 

Zarándoklat Gyergyószentmiklósról Tatárdombhoz

 

Csaba testvér elmélkedése:

Teljes szentmise:

A HANGfoglalás zenekar előadása Tatárdombon

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik. Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. szeptember 22. péntek, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mária szűzi életformája

Mária szűzi életformája a maradéktalan Istennek való önátadás kifejezése, hogy ő szívvel és lélekkel, testestül-lelkestül „igent” mondott az isteni tervre, egész lényével kizárólag Istenhez tartozik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube