Tatárdomb 2017

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csttatardomb.jpgTörök, Tatár betörésektől sokat szenvedett Székelyföld! A székelyek és tatárok közötti csatározásokra emlékeztet Szárhegy határában található Tatárdomb, mely alá az 1658. szeptember 6.-i csatában a vereséget szenvedett tatárokat temették el . A szájhagyomány szerint ide 500 támadót hantoltak el, magyar részről azonban csupán 15 halott volt. A falu alatti Tatárdomb emlékművét 1908-ban emelték. Évek óta itt tartjuk meg a medencében lévő otthonaink diákjainak a tanévnyitót, hogy a gyermekeinkkel őseink példájából erőt meríthessünk az előttünk lévő nehézségekhez!!!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 

 

Zarándoklat Gyergyószentmiklósról Tatárdombhoz

 

Csaba testvér elmélkedése:

Teljes szentmise:

A HANGfoglalás zenekar előadása Tatárdombon

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube