Szent Rita Kilenced- Ötödik nap


pict0661-k.jpgSzent Rita immár boldog családi élete, két szép iker fiú születése után, néhány évvel, 18 évnyi házasság után, tragikus véget ér. Szeretett férjét, régi ellenségei meggyilkolják. A szörnyű esemény után, Rita képes újrakezdeni és magányos özvegyként, egyedül neveli tisztességesen gyermekeit.

 

 

Dicsőség az Atyának...
Miképpen kezdetben...
Szent Rita immár boldog családi élete, két szép iker fiú születése után, néhány évvel, 18 évnyi házasság után, tragikus véget ér. Szeretett férjét, régi ellenségei meggyilkolják. A szörnyű esemény után, Rita képes újrakezdeni és magányos özvegyként, egyedül neveli tisztességesen gyermekeit.
Gondoljunk a bennünket ért pótolhatatlan csapásokra. Nincsen ház kereszt nélkül. Mindannyiunkat ért, és ér kisebb nagyobb kudarc, tragédia. Szent Rita nem adta fel, nem esett kétségbe, hanem volt ereje újból felállni és hittel tovább menni. Nekünk is fel kell állnunk, el kell engednünk azt mit elvesztettünk és tovább kell mennünk reménnyel, életutunkon. Isten nem a sírás, a gyász parancsát, hanem a szeretet parancsát adta nekünk.

 

rozsa-cikk.png

Könyörögjünk:
Urunk Istenünk, adj erőt, hogy ahogyan a jót és a szépet elfogadjuk tőled, ugyanúgy tudjuk elfogadni, feldolgozni azt is mi fájdalmat, sebet okoz nekünk. Segíts meg, hogy Szent Rita példájára, újra tudjunk kezdeni, talpra tudjunk állni. Add nekünk a te Húsvét hajnali nyugodt, csendes újrakezdésedet, mellyel felálltál nagypéntek halálából. Győzedelmeskedjen az élet, a szeretet életünkben is a halál felett.
Imádkozva kiáltunk hozzád Atyánk, és kérünk segítséget, erőt, keresztünk hordozásához:
Miatyánk...
Üdvözlégy Mária...