Szent Rita Kilenced- Hatodik nap

nevelrita-k.jpgA magányos özvegy egyedül neveli gyermekeit, megbocsájt férje gyilkosainak, és gyermekeit is arra kéri, hogy ne vérbosszúra készüljenek, hanem Krisztus példájára bocsássanak meg apjuk gyilkosainak. Megtesz mindent, hogy gyermekeit a fájdalom és a jogos harag, ne térítse le a szeretet útjáról.

 

 

Dicsőség az Atyának...
Miképpen kezdetben...
A magányos özvegy egyedül neveli gyermekeit, megbocsájt férje gyilkosainak, és gyermekeit is arra kéri, hogy ne vérbosszúra készüljenek, hanem Krisztus példájára bocsássanak meg apjuk gyilkosainak. Megtesz mindent, hogy gyermekeit a fájdalom és a jogos harag, ne térítse le a szeretet útjáról.
A mi szíveinket is hányszor szorítja marékra a valós, vagy vélt sérelmek miatt érzett harag, gyűlölet. Sokszor úgy érezzük, hogy világunkat csak bosszúállással, kegyetlen tettekkel tehetjük jobbá. Szent Rita, Isteni mestere példájára nem a gyűlölet, hanem a szeretet útján jár, tudja, hogy világunkat szebbé, jobbá csak az alázatos újrakezdés, és a szeretet teheti.

 

rozsa-cikk.png

Könyörögjünk:
Mennyei Atyánk, világunkban oly sok a fájdalom, a seb. Görcsösen hurcolunk magunkkal egészen friss és évszázados sérelmeket, sebeket. Kérünk segíts megbocsájtani! Adj erőt Szent Rita példájára kiengesztelődni önmagunkkal, egymással, a világgal. Add, hogy a rosszat ne rosszal, hanem jósággal, szeretettel próbáljuk legyőzni. A rossz útra tévedt testvéreinket ne elpusztítani, hanem felszabadítani akarjuk, hogy ők is megtapasztalják a kiengesztelődés, a becsületes, tisztességes élet örömeit, az Isten gyermeki élet boldogító szabadságát.
Mennyei Atyánk, segíts imádkozni, a bűnösök megtéréséért:
Miatyánk...
Üdvözlégy Mária...