Az Élet Útja - Ötödik nap

Nyomtatás
Építsük együtt népünk nagy családját és az Isten országát! Építsük együtt népünk nagy családját és az Isten országát!

 Dicsőség az atyának....

Miképpen kezdetben....

A feladat, a munka nem csak kenyérkereseti lehetőség, a családnak, hanem a világot tovább teremtő, mindmáig munkálkodó Istennel való közösség vállalása is. Annyira szeretem magam elé képzelni a názáreti kis otthont, hol Jézus dolgozik  Szent Józseffel. A gyermek és az apja, az Isten és az ember együtt dolgozik, fűrészelnek a kis műhelyben, építik azt az Országot melynek eljöveteléért  naponta imádkozunk a Miatyánkban. A Szent Család verejtékes munkával  keresik a mindennapit, nem segélyből él. Mária főz, nem az angyalok hozzák a mannát. A szorgalmas munkájuk nemcsak a mindennapi betevő falatot jelenti, hanem  az örömöt is, a sikerélményt mely az embert boldoggá teszi. A jól végzett becsületes munka öröme, az a tiszta érzés, hogy az életnek értelme és célja van. A munka a vad, melyet elejtettél, nemcsak táplálék, hanem trófea is, mely létet biztosít neked, de mely megkoronázza fáradságos munkádat is.
 Könyörögjünk:
Uram add, hogy ne féljünk vállalni a feladatokat, a családunknak szükséges anyagiakat elő teremteni becsületes munkával. Segíts, hogy jól végzett értelmes mindennapi erőfeszítéseinkkel  építsük a Te szent országodat.
 Jézus Krisztus szavaival, hogy minden családnak meglegyen a becsületes, tisztességes munkája, így imádkozunk:

Miatyánk...

Reggeli elmélkedés, Csaba tesvér: 

 Reggeli elmélkedés témája:

Elmélkedés: 

  Image

 

 

Gyermekeink kirepülnek, nagyszülők lettünk!

Gyermekeink kirepülnek, nagyszülők lettünk!

Dicsőség az atyának....

Miképpen kezdetben....

Szép nagyra nőtt lányod eladó, és boldog lehetsz, ha elkísérheted felemelt fővel az oltárhoz, hogy ott törékeny kezét kedves vőd kezébe tedd, hogy életed legszebb féltett virágát,  rábízd egy fiatal emberre. Nagylelkűségedet megajándékozzák drága unokával, ki mellett pároddal megfiatalodtok, és újból gyermekké váltok. Biztos, hogy csodálatos érzés életed első bálján táncolni, és hihetetlenül szép a mennyasszonyi tánc is, de hidd el, unokád keresztelői ünnepe is valódi öröm ünnep, mely semmihez nem hasonítható boldogságot ad.  Jó dolog látni, hogy felfakad a víz a kútból, melyet te ástál, de melybe a vizet mégsem te öntötted, életet adtál gyermekednek, felnevelted, de most már ő megy, alkot, épít és te az általa nagylelkűen adott, minden pohár vízért számíthatsz Isten hálás köszönetére. Jó dolog ülni a csendesen a tornácon, és életed párjával gyönyörködni a nagyra nőtt erős gyermekeitekben, sudár orgona síp unokáitokban, jó dolog a terméstől roskadozó fákban gyönyörködni az őszi napsütésben.
Könyörögjünk:
Urunk Istenünk, te bölcsen megszabtad mindennek az idejét itt a földön, a finom eper szezonja után újabb és újabb gyümölcsök szezonja jó. Én nem szeretnék csak fagyasztott epret enni. Add, hogy életem minden szakában, meglássam, és elfogadjam azokat az örömöket, melyeket te nagylelkűen felkínálsz nekünk.

Krisztus szavaival imádkozzunk azért, hogy az idős kor örömeit meglássuk, és Istenünk kezéből elfogadjuk:

Miatyánk....

Déli elmélkedés, Csaba testvér: 

Déli elmélkedés témája:

 Elmélkedés:

Könyörgés:

 Nem lesz egyedül a szívem

Szent vagy

Vén vagyok, akár a Föld:

Őrizem a szemed

Már vénülő kezemmel

Fogom meg a kezedet,

Már vénülő szememmel

Őrizem a szemedet.

Világok pusztulásán

Ősi vad, kit rettenet

Űz, érkeztem meg hozzád

S várok riadtan veled.

Már vénülő kezemmel

Fogom meg a kezedet,

Már vénülő szememmel

Őrizem a szemedet.

Nem tudom, miért, meddig

Maradok meg még neked,

De a kezedet fogom

S őrizem a szemedet.

Image 

Özvegy vagyok: Társam már haza ért!Özvegy vagyok: Társam már haza ért!
 

Dicsőség az atyának....

Miképpen kezdetben....

Kedvesem kit szerettem, meghalt. Nagyon hiányzik, fáj hogy nincs velem.  Sírva  szeretném alázattal megköszönni Uram, hogy megismerhettem életem jobbik felét, hogy ajándékként nekem adtad öt, hogy társa lehettem jóban, rosszban egyaránt. Mellette megtapasztalhattam az őszinte igaz szerelmet, azt, hogy elfogadnak, értékelnek, hogy szép vagyok. Talán rajtad kívül Istenem, senki nem látott engem olyan jónak, szépnek mind életem drága társa. Most egyedül maradtam,  társam csendben haza ért, és én özvegy vagyok. Tudom, hogy azt szeretné a társam, hogy helyette is szeressek, szolgáljak. Gyermekeimet, unokáimat istápoljam, segítsem boldogulni az életben. Azt is tudom, hogy imádságos szeretettel, az égből ö is mindenben segít, és továbbra is kis családunknak támasza. Hiszem, hogy jóságosan Isten országában számunkra nagy szeretettel otthont készít, és  a Szentháromsággal együtt engem is haza vár.
Könyörögjünk:
Uram Istenem, te nem a gyász, a kétségbeesés parancsát adta nekünk, hanem a szeretet és a remény parancsát, melyet sem a halál, sem a sír nem szakíthat szét. Segíts, hogy gyászomban is kezedet fogva, a szeretet parancsának az útján járjak.
 Jézus Krisztus szavaival a gyászoló özvegyekért így imádkozunk:

Miatyánk...

Délutáni elmélkedés, Csaba testvér: 

 Délutáni elmélkedés témája:

 

 Elmélkedés:
Minden mi él
 

 Elmegyek

 Két karodban

Radnóti Miklós
Két karodban ringatózom
csöndesen.
Két karomban ringatózol
csöndesen.
Két karodban gyermek vagyok
hallgatag.
Két karomban gyermek vagy te
hallgatlak.
Két karodban átölelsz te
ha félek.
Két karommal átölellek
s nem félek.
Két karodban nem ijeszt majd
a halál nagy
csöndje sem.
Két karodban a halálon,
mint egy álmon
átesem.

Image

Hála Mindenért!Hála Mindenért!

 

Dicsőség az atyának....

Miképpen kezdetben....

 Uram te létbe hívtál, nem kértem, de te megajándékoztál a létezés örömével, a teremtett világod csodálatos szépségével, melyel betelni nem tudok. Jóságodban jónak láttál feladatot bízni rám, hivatást adtál, hogy így társad legyek a világ tovább teremtésében. Majd megajándékoztál házastársammal, hogy vándorlásom Feléd nagyon szép legyen. Kézen foghattam azt, kit a legjobban szerettem ezen a földön, és Te, teremtő Istenem egymás iránti szerelmünket megajándékoztad kacagó gyermekekkel. Igen megajándékoztál erővel, egészséggel, munka kedvel és így a mindennapit, a becsületes munkánkkal elő teremthettük, és felnevelhettük gyermekeinket. Eddig, mit adtál minden ajándék volt! Hála mindenért! Most itt állok a földi lét határainál, és tudom, hogy újabb ajándékok várnak ránk. Nem tudom, hogy hogyan lesz tovább, de végtelenül bízom benned, mert tudom, hogy örök szeretettel szeretsz engemet és drága családomat.
Könyörögjünk:
Az életem csoda volt, e földi lét szépsége, ajándékaidnak nagysága ámulatba ejt, és tudom, hogy halálomban mindent mit eddig adtál azt megdicsőülve  szépen vissza kapom. Tudom, hogy szem nem látta, és földi értelem fel nem tudja fogni azt, mit a Mennyei Atyánk azoknak készített akik szeretik öt. Szerettelek Istenem, és most hálás szívvel, nagy -  nagy alázattal, állok Szentfölséged elé.

Jézus Krisztus szavaival, hogy egész családunk megdicsőüljön így imádkozunk:

Miatyánk.....

Esti elmélkedés, Csaba testvér: 

Esti elmélkedés témája:

 

Elmélkedés:

Isten hozzád

KÖSZÖNÖM ISTENEM

 

Köszönöm Istenem,köszönöm életem

Köszönöm azt hogy megszülettem,

Köszönöm azt hogy megértettem.

Köszönöm Istenem,köszönöm életem

Köszönöm azt hogy tanitotál

Mit értem tettél nekem adtál

Köszönöm Istenem,köszönöm életem

Köszönöm hogy felnött lettem

S méginkább hogy Ember lettem

Köszönöm Istenem,köszönöm életem

Köszönöm azt hogy fenyitettél,

Ha szükség volt rá felemeltél.

Köszönöm Istenem,köszönöm életem

Mindent Köszönök én!

Olyan jo azt mondani hogy szivem Benned él!

Szivem benned él!

Mindent köszönök én!