KILENCED BOLDOG APOR VILMOSHOZ - 2. A felismert hivatás elérhető, kitartó, kemény munkával

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_aporvilmos2.jpgApor Vilmos életét adta mások gyermekeiért, asszonyaiért! Alázattal kérjük, mint első kanonizált székely vértanút, hogy védelmezze családjaink tisztaságát, épségét, segítsen szorosan fogni szeretteink kezét, és azt el nem engedni bármilyen veszély, csábítás, nehézség közepette. Imádkozó lélekkel járjuk hosszan Boldog Vilmos püspök életét e kilenced átelmélkedésével, azzal a biztos hittel, hogy minden fohászunk, könyörgésünk meghallgatásra talál. Ma is oly sok támadás éri a családjainkat, gyermekeinket, őket megvédeni, biztonságban róluk gondoskodni, – akár életünk árán is – feladatunk, kötelességünk. Szükségünk van az ő példájára, bátor kiállására, halált megvető elszántságára, hogy mindig és minden körülmények között erőnk legyen megvédeni a legdrágábbat, a gyermekeink életét, családjaink becsületét.

 

A felismert hivatás elérhető, kitartó, kemény munkával
Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek! Miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.
Életrajzi adatok:
Apor Vilmos nem csak álmodozik, hanem kitartó, kemény munkával a felismert szép cél elérésére fel is készül. Édesanyja félti, próbálja jogi pályára terelni a fiát. Kedves vonás az életében, hogy érettségi előtt az angyalnak írt levelében a maga számára ajándékként özvegy édesanyja támogatását kéri a papi pályájához. Érettségi után azonnal teológiára megy, jelentkezik nagyváradi püspökségen, Innsbruckban, majd Kalocsán tanul, a szükséges teológiai tantárgyakon kívül nyelveket sajátít el. Nem a félmegoldások híve, alaposan felkészül papi hivatására, jó tanuló, példás magaviseletével kitűnik társai közül.
Könyörögjünk:
Add Urunk, hogy ne csak céljaink legyenek, hanem Vilmos püspök példájára és közbenjárására szép céljainkat kitartó, becsületes tanulással, munkával el is tudjuk érni. Add Urunk, hogy az életutunkon felmerülő nehézségeket legyőzve, önmagunkat fejlesztve felnőjünk oda, hogy családunk, népünk és egyházunk számára áldássá, ajándékká váljunk. Segíts, hogy soha ne azt nézzük kishitűen, hogy eddig mit értünk el, hanem azt, hogy tanulással, önmagunk képzésével, Istennek, embertársainknak segítségét felhasználva mivé válhatunk.
Előimádkozó: Boldog Vilmos püspök, te aki életed árán védted gyermekeinket, családjainkat.
A közösség: Könyörögj érettünk!