KILENCED BOLDOG APOR VILMOSHOZ - 4. Történelmi viharban, szelíden, alázattal végzi feladatait

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_aporvilmos4-k.jpgTörténelmi viharban, szelíden, alázattal végzi feladatait

 

 

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!
Miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.
Életrajzi adatok:
Apor Vilmos hazáját szétdarabolják, de ő nem sodródik tehetetlenül, nem roskad magába a szörnyű világháborús tragédia után, hanem csendben, alázattal vigasztal, bátorít, eltemeti a halottakat, elsiratja a bűnöket, szentmisében könyörög egyházközsége népe talpra állásáért. Mindig van tovább. Isten számunkra nem a kétségbeesés, a gyász parancsát adta, hanem az újrakezdés, a remény, a szeretetteljes magvetés parancsát. Ő bizalommal egy új világot álmodik és épít kitartó munkával a drága híveivel együtt.
Könyörögjünk:
A szörnyű megpróbáltatásokban, a bennünket, népünket sújtó katasztrófákban oly nehéz megtalálni húsvét hajnalát, a feltámadást, elindulni az újrakezdés rögös útján. Vilmos püspök példájára és közbenjárására segíts, Urunk, hogy a magunk, népünk gondjai, tragédiái közül soha ne a kétségbeesett sodródásba, vagy a gyilkos bosszúvágyba torkolljon életünk, hanem a mindent újrakezdő, újraépítő becsületes munkába, a reménnyel telt feltámadásba. Segíts, Urunk hinni – még átdöfött szívvel is – abban, hogy van tovább, hogy minden nagypéntekre Húsvét hajnala virrad!
Előimádkozó: Boldog Vilmos püspök, te aki életed árán védted gyermekeinket, családjainkat.
A közösség: Könyörögj érettünk!