KILENCED BOLDOG APOR VILMOSHOZ - 7. Igent mond a világháború közepén a pápa kérésének

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_aporvilmos7.jpgIgent mond a világháború közepén a pápa kérésének

 

 

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!
Miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.
Életrajzi adatok:
1941-ben, a világháború szörnyű éveiben vállalja a püspöki szolgálatot. Recseg-ropog a világ, félelmetes erők szabadulnak el, és Apor Vilmos nem áll félre félve, vagy gyáva bölcsességgel, hogy csendben megvárja míg a véres vihar elül, hanem a Szentatya kérésére igent mond és vállalja hazája egyik legnagyobb püspökségének a vezetését. Bátran látogatja híveit, bátorít, vigasztal, tanít, otthont ad az üldözött, menekülő embereknek, befogadja a diktatúra üldözöttjeit, a zsidókat is és mindazokat, kik segítséget kérnek tőle. Ezen tetteiért is sok nép őt igaz embernek, szentnek tartja.
Könyörögjünk:
Nem tudhatjuk, hogy mi vár a szűkebb, tágabb környezetünkre. Ma is recsegnek-ropognak a világunkat összetartó kötelékek. Add Urunk, hogy Boldog Vilmos példájára és közbenjárására mi is merjük vállalni akár nehéz, kilátástalan körülmények között is a feladatainkat, testvéreink szolgálatát, a szeretet evangéliumának alázatos hirdetését, megvallását. Segíts meg Urunk, hogy ne azt nézzük, hogy megéri-e, megfizetik-e a munkánkat, hanem merjünk nagylelkűen igent mondani a bajban lévő, Isten nevében tőlünk segítséget kérő embertársaink szolgáló szeretetére.
Előimádkozó: Boldog Vilmos püspök, te aki életed árán védted gyermekeinket, családjainkat.
A közösség: Könyörögj érettünk!

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Mindannyian árnyékból és fényből gyúrt lények vagyunk, mindenki érzi magában a sarat, a marék port, amelyből született, de érezzük magunkban Isten leheletét is, a Szentlelket, amely vezet, mozgat, alakít bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 25. szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sok, szép, új dolog...

Ha egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube