7. Állomás - Hiszünk a kimondott szó világformáló erejében!

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!

Miképpen kezdetben most és mindörökké!

Életrajzi adatok:

Alázatos Antal testvér elindul, faluról-falura jár megváltó Mestere példájára, és szeretettel hirdeti, az életünk minden kérdésére választ adó krisztusi evangéliumot. A legelhagyatottabb, elesett emberek előtt, vagy a gőgjükben felfuvalkodott bűnösök előtt is ugyanazzal a szeretettel és jósággal beszélt Isten igéjéről. Egyik beszédét hallgatva IX. Gergely pápa, a: „Szentírás Szekrényének” nevezte Antalt.

Elmélkedés:
Karácsony éjjelén, üres kézzel, végtelen szegénységben, közénk jött Isten a szavaival, életével egy új világot, a szeretet és az élő hit világát adta nekünk. Szavai, őszinte beszéde, melyet tanítványai lejegyeztek, a Szentírás, Isten igéje, csoda, mely előtt meghajtjuk fejünket. Jézus minden korok emberének mondja: „menjetek az egész világra és hirdessétek az Evangéliumot...” Szent Antal elindult és a kimondott tiszta szavai, a csodálatos prédikációi, az elmélkedései által, oly sokunkban láthatóvá tette Krisztus Urunk szép világát. Hinnünk kell a kimondott szó világformáló erejében és alázattal meg kell tanulnunk e világot kormányzó szelíd erő, – az emberi szó – jóra, szépre való felhasználását. Szívünk mélyéből, Isten akaratából jövő szép álmainkat meg kell tudjuk fogalmazni és ki kell tudnunk mondani, hogy megszülessen az eszme, a gondolat, a szó, az ige. A kimondott szó hatalom, világot formáló szerszám, pásztorbot, fegyver a barátaim között, de az élet minden területén, a családban, az oltáron, a médiában, politikában, üzletkötésekben, mindenütt szavak hangzanak el. Szavak, melyek formálnak minket és környezetünket, barátságokat, szerelmet szőnek, de világokat is pusztíthatnak el. Szent Antal világot teremtő nyelve ma is megvan, ereklye, szimbólum, mely a benned lévő gondolatok, kimondott szavak hatalmáról szól.
Könyörögjünk:
Urunk Istenünk, segíts, hogy hinni tudjak a kimondott evangélium világformáló erejében, hogy merjek nekimenni szerető szívemből fakadó szavaim erejével mindannak mi rossz, mi fájdalmat okoz nekem vagy környezetemnek. Segíts, hogy okosan érveljek, szóljak, hogy megtaláljam e világ minden egyes záróhoz a megfelelő szót, igét, mely utat nyit, reménnyel, fénnyel tölti el szívünket.
Őszinte, érthető, igaz szavakért, Krisztus Urunk szavaival így imádkozunk: Miatyánk.....

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Minden hivatás egyformán szép és jó. Ha egy fiú gondolataiban újból és újból egy lány arca jelenik meg, az azt jeleni, hogy számára Isten a házasság gyönyörű hivatását szánja, és jól teszi, ha elkezd udvarolni, mert Isten hívását követi azzal, hogy meghódítja, feleségül veszi és boldoggá teszi választottját.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 19. vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Neki szolgálni

Szent Ferenctől kérdezték egyszer, hogy kinek akar szolgálni: az úrnak vagy az alattvalónak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube