Székely Tanyák Karácsonya!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_DSC_0035.JPGKevesen tudják, hogy nemcsak az alföldön, hanem fent a hegyek között is vannak tanyák! Farkaslaka fölött van Szencsed, csodaszép tájon egy kis tanyabokor. Jelenleg csak hét lakója van e kis közösségnek, de mivel olyan szép tájon fekszik, és az utat is jól megcsinálták, hiszem, hogy ez a székelyföldi település is fejlődni fog!

 

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_0024.jpgSok sok évvel ezelőtt egy kedves néni, úgy döntött, hogy végrendeletben az egyházra hagyja a kis házát, azzal a céllal, hogy benne, egy kis kápolnát rendezzenek be. Így született meg a Szencsedi kis kápolna, Isten dicsőségére, és a helybeli emberek lelki vigasztalására! Az évek gyorsan teltek, és a fa épületet nagyon megviselte az idő múlása! Nem messze a tanyai iskola összedőlt, és ez megkongatta egy jó ember szívében a harangot és úgy döntött, hogy felújítja a kis kápolnát!! Mind annak idején Szent Ferenc ö is elkezdte gyűjteni a követ, a faanyagot, szorgalmas munkájára felfigyeltek az emberek, és a jó célt felpártolták, így rekord idő alatt, kívülről, belülről megújult Isten háza!! Én a nyáron láttam a kis közösség, hősies munkáját és megígértem, hogy majd a télen eljövök, s szentmisét mutatok be ezen a helyen!
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_DSC_0046.JPGTudni kell, hogy fent itt a hegyek között, a közelebbi, távolabbi tisztásokon még sok kisebb nagyobb tanyabokor van, és meglepően sok gyermek is él itt fent Isten szabad ege alatt a tanyákon! Sokszor beszéltünk e csodaszép vidék  jövőjéről, mindennapjairól és egy ilyen beszélgetés közben álmodtuk meg Boros Csabával a Székely Tanyák Karácsonyát!! Az álom hamar valóra vált, hisz székelyudvarhelyi Négykerekű Terepmotorosok klubja meghívta a környék összes tanyájáról a gyermekeket, és a dübörgő quadokkal, terepjárókkal a klub tagjai össze is szedték a gyerekeket, a bátrabb, vállalkozó néniket, bácsikat, szépen felújított szencsedi kápolnához!!
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_DSC_0066.JPGA kis kápolna csurig megtelt, imádkozó, éneklő gyerekekkel, szakállas motorosokkal! A gyerekek még kis előadással is megajándékoztak bennünket, és a lelki program után jött a finom ebéd, úgy tanyasi körülmények mellett, kint a szabadban, a bokáig érő hóban!! Jutott mindenkinek finom puliszka, ízletes pörkölt, sok hússal, volt meleg citromos tea, de a nagyoknak forralt bór is jócskán került!! Jó volt állni a lobogó tűz körül, s lobogó szívvel együtt örvendeni a közelgő karácsonynak!! Isten fizesse Farkaslaka polgármesterének a jóságát, az Udvarhelyi motoros klub tagjainak a szervező erőt! De legfőképpen a jó Istennek legyen hála amiért megajándékozott karácsony estéjén az Ő drága Szent Fiával, kiben mindannyian jó testvérek lehetünk!
Erdély, Kárpátmedence, a Nagyvilág  legeldugottabb szegletében élő testvéreimnek is kívánok örömteli, áldott karácsonyi ünnepeket!!
 Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Sokszor értelmetlennek tűnik újra és újra letérdelni, megpróbálni átölelni az értékeket, amelyek bár vonzanak bennünket, mégis kicsúsznak a kezünkből, de a kegyelem megtisztít és felemel akkor is, ha látszólag elillan a tisztaságunk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 23. szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Harmincéves koráig Jézus rejtettségben élt

Harmincéves koráig Jézus rejtettségben élt, engedelmeskedett szüleinek és „gyarapodott bölcsességben, korban s kedvességben Isten és az emberek előtt” [Lk 2,52]. Ácsként dolgozott.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube