Véget ért a 2016-os balatoni missziónk!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_13724825_1141598392564341_4162711782008532522_o.jpgIstennek legyen hála újból megtapasztalhattuk, hogy az emberek mennyire szeretik a jó Istent, hisz az Istentiszteletekre, a szentmisékre mindenütt rengetegen összegyűltek, hogy buzgó imádsággal, jó testvérekként köszöntsük az élet Urát, azt, ki egy ilyen szép szülőfölddel ajándékozott meg bennünket!

 

A szentelésének 75 éves jubileumát ünneplő Antal atya minden állomásnál Márton Áron egy - egy szép tulajdonságát állította elénk példaképül, beszédeiből szeretnénk egy CD kiadni, hisz olyan csodálatos lendülettel beszélt az őt 1941-ben pappá szentelő nagy püspökről, kit nemes egyszerűséggel végig a "Kilencedik boldogságnak" nevezett! A dévai otthonunkban felcseperedett Tarsoly Mátyás testvér is elkísért ezen az úton, így három ferences, saját törékeny létünkkel mint egy igazi missziós csoport hirdethettük a nagy csodát: Van remény! Isten szeret bennünket!!  A marosszéki aranyhangú gyermekek a kedves nővérekkel, a szép kórusművekkel, a dal szárnyán újból és újból magasba repítettek mindannyiunkat, és jó volt bizalommal repülni, a jó Isten karjai közé! A nagy melegben, egy héten keresztül az apostolok útját járva elfáradtunk, mégis úgy érezzük mind ki Isten szeretetében újjászületett! 
Szívem minden melegével köszönöm a kedves Barna Tamásnak, az ő drága családjának és minden kedves szervezőnek a nagy munkát, azt, hogy mindig minden olyan szépen, olajosan megvolt szervezve, hogy végig megvolt mindenünk, jó kényelmes szállás, finom ellátás, és még a Balaton selymes vizéből is jutott a gyermekeknek bőségesen! 
Jó dolog Jézus Krisztus nyomába lépve elindulni és jókedvvel, dalolva hirdetni, hogy él az Isten, és az Ő végtelen szeretete minden nehézség ellenére fel fogja építeni a Kárpát-medencében és az egész világon a "Miatyánk" imádságban nap mint nap kért  "Isten szeretet országát"!   
Reményteli szívvel, még egyszer köszönetet mondok Teremtőmnek s mindazoknak, kikkel e hosszú úton szerencsém volt találkozni! 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nehogy azt higgyük, hogy a pap egy másik bolygóról jött, tökéletes lény, mentes minden emberi gyöngeségtől, tévedéstől, kísértéstől, bűntől. Őt is ugyanabból az anyagból gyúrták, mint akármelyik embert. Csak a szentségek kiszolgáltatásában van meg a biztosíték, hogy bűnössége sem tudja megakadályozni a kegyelem gyümölcsét, míg más cselekedeteiben a gyengeségének, gyarlóságának emberi pecsétje nyomot hagy.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 23. csütörtök, Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység nem verejtékszagú

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube