Eltelt a nyár...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_12055114_905163869554570_1276880158_o.jpgEltelt a nyári vakáció, de vajon mivel? Ősszel számolják a pipéket, vajon összeszámoltam én  a nyár gyümölcseit, azokat az értékeket, melyeket becsületes munkámmal a nemlétből a létbe hívtam?

Máté Bence pusztaszeri természetfotós, nem pici, totyogó pipéket számol hanem fotókat, csodaszép fényképeket. Több, mint 100.000 fényképpel jött haza hat hét útán Afrikából, a tegnap sikerült meglátogatnom, részt vennem a képes beszámolóján. (Ott loptam le ezt a pár fényképet ízelítőnek.) 
Mit is mondhatnék? Leesett az állam! Milyen szép, színes, tarka ez a világ, s hogy egy harminc éves fiatalember nyugodt célratöréssel milyen csodákkal tudja megajándékozni a világunkat.... Bencét és a nagyszerű képeit csodálattal nézve arra gondoltam, hogy mennyivel másabb lenne ez a világ, ha az emberek kevesebbet foglalkoznánk egymással, panaszkodással, nyafogással és több időt szánnánk a hívatásukra, arra a szent feladatra melyet ök maguk választottak, melyre tanulmányaink során készültek, s melyből szeretnénk becsülettel megélni! Feladatunk, a nemlétből létbe emelni az igaz, szép gondolatokat, tisztán csengő nagyszerű versbe, prózába öltöztetve!  Feladatunk egyszerű alapanyagokból finom, ízes ételeket gyermekeink asztalára varázsolni, de alkothatunk lakható házat, otthont családunknak, hideg, élettelen fémekből gépeket, duruzsoló motorokat, életünket megszépítő szerszámokat is! Arra születtünk, - ahogyan Jézus Krisztus is mondja -, hogy gyümölcsöket teremjünk, maradandó gyümölcsöt! 
Eltelt a nyár, melyek a te gyümölcseid melyeket büszkén megmutathatsz barátaidnak?!
A nyár mindenképpen eltelt, s ha a számvetés nem is sikerül, ne keseredjünk el, itt előttünk a friss, ropogós, új tanév! Igen, itt az új tanév, ez a hatalmas lehetőség, melyet nevezhetünk meccsnek is, de akkor játszódjak úgy, hogy pontokat szerezzek, hogy gólt rúgjak, hogy léptem nyomán fényképek vagy versek szülessenek, szép alkotások, melyek ajándékok szeretteim számára! Most, az első napokban kell a feszes órarend, tiszta, világos álmok, megfogalmazott, kidolgozott tervek és sok-sok munka, áldozat, erőfeszítés ahoz, hogy bő termést hozzon e tanév! Légy nyugodt és indulj el, mert az alkotásban mestered, a Teremtő nem marad tétlenül, melléd áll, hogy alázattal elkezdett munkádat gondviselő jóságával jó végre vihesd!
Isten áldása kísérje a többet, jobbat, szebbet, igazabbat akaró ember minden egyes lépését az ajtónkon kopogtató új tanévben is! 
Szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nehogy azt higgyük, hogy a pap egy másik bolygóról jött, tökéletes lény, mentes minden emberi gyöngeségtől, tévedéstől, kísértéstől, bűntől. Őt is ugyanabból az anyagból gyúrták, mint akármelyik embert. Csak a szentségek kiszolgáltatásában van meg a biztosíték, hogy bűnössége sem tudja megakadályozni a kegyelem gyümölcsét, míg más cselekedeteiben a gyengeségének, gyarlóságának emberi pecsétje nyomot hagy.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 23. csütörtök, Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység nem verejtékszagú

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube