Kedves Dévai Fiatalok!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_18836640_946240852184446_7944350162805600699_o.jpgSzeretnék nektek így a nagy nyilvánosság előtt is köszönetet mondani, amiért nem csak szépen betanultátok Pál Éva nevelőnő rendezésében Heltai Jenő, "Néma Levente" című darabját, hanem azért is, hogy elkísértetek zokszó nélkül egy tíz állomásos fárasztó, hosszú missziós útra, most Pünkösd alkalmával. A tanévzáróra készülve, a székelyföldi gyermekvédelmi otthonainkat látogattuk hosszan. Az előadásainkra eljött kedves gyermekeinknek és a nagylelkű támogatóinknak, a színdarab mellett, a bónusz egy komoly táncbemutató volt, melyet a Margarétáról elnevezett dévai együttes adott elő.

A nagyszerű ifjú táncosok mellett a kedves tanárunknak, Tompos Krisztinának is nagy szeretettel köszönjük, hogy nem csak elméleti oktatást tart, de maga is szépen beöltözve, együtt táncolt a diákjainkkal. Úgy gondolom, hogy külön kell szóljak a focistáinkról, akiket Koffol Gábor hozott olyan formába, hogy a turné során az összes meglátogatott házunk csapatát irgalmatlanul megverték, így a sok - sok kilométert megtett kupa méltán lett az övéké. Vigasztalásként az alul maradt csapatoknak annyit mondhatunk, hogy visszavágóra mindannyiatokat nagy szeretettel várunk Szovátán, július 8-án! 
Köszönöm a meglátogatott házak vezetőinek, a nevelőknek, kik vendégül láttak, hogy nagylelkűen, bőségesen ellátták gyermekeinket étellel, itallal. Külön köszönöm a csíkszentsimoni otthonunk munkatársainak, diákjainak amiért vállalták, hogy e csillagtúra központjaként szállást biztosítsanak a gyermekeinknek! Csire Ferencnek is szeretnék köszönetet mondani, amiért az előadásokra, gyermekeink az általa vezetett busszal időben érkeztek.
Sajnos mindenhova nem jutottunk el, de a gyermekeinkkel egyeztettünk és ígérjük, hogy július első hetébe újból útra kelünk, s ahová hívnak, oda megpróbálunk elmenni! A hagyományos szovátai táborunkba egy kis dinamikát viszünk, nem várjuk a gyermekeket, hanem mi magunk előadókkal, nagy csapattal fogjuk felkeresni a házainkat! Az "Égig érő" fesztivál minden nap kitör a szovátai Szent József Otthonból, és a most véget ért Pünkösdi csillagösvényhez hasonló, Szent Lászlóról elnevezett csillagösvényre lépünk, hogy a házainkban otthonra találó gyermekeinket és az őket támogató testvéreinket szeretettel meglátogathassuk! A július 1-9 közötti, Erdély védőszentjéről, Szent Lászlóról elnevezett útra nem csak a darabot vinnénk, hanem a táncosaink mellett a focistákat, de a dalos kedvű lányainkat, fiainkat is! Úgy döntöttünk, ha már egy lovagkirály nevében indulunk útra, akkor a Csíkszentsimoni Voltizs lovas csapatot is meghívjuk, a kaszkadőr múlttal rendelkező edzőjükkel, Ferenc Gézával. A lovasiskola bemutatója most a pünkösdi király - királyné választáson minket ámulatba ejtett, reméljük, hogy sikerül lóval, lovasokkal minél több házunkhoz eljutni! Kora délutánra tervezzük az érkezést, első utunk a templomba vezetne, hogy az Oltáriszentségben jelen lévő királyunkat köszöntsük! Onnan a helység focipályájára mennénk, ahol a lovasbemutató után szeretnénk a helybeli diákcsapattal megmérkőzni, és az egymásnak való őszinte szurkolás tudományába belekóstolni. A küzdőtérről a 18.00 órás szentmisére mennénk, hol nem csak a gyermekeinkért, de mindazokért is szeretnénk imádkozni, kik az élet szolgálatában mellénk álltak! A szentmise után, ha lehet, a helység kultúrházában lenne a színdarab, majd utána a tánc, melyet ha a fiatalok erővel bírnak, átalakulhat táncházzá. Természetesen, mindezt szeretnénk szép dalokkal, jókedvvel, örömmel jól feldíszíteni!
Véget sem ért az egyik csodálatos program, kezdjük szervezni a másikat! Igen, mert csak az lesz igazán nagy ember, akit a becsületesen végzett munkája, kitartása a magasba emel, ezért kell nekünk, nevelőknek mindent megtenni, hogy a gyermekeink a magasba repüljenek, s a bennük szunnyadó értékek virágba borulva, maradandó gyümölcsöt teremjenek!  A pedagógus egyetlen célja, hogy a gyermeket a kishitűség, a félelem, a lustaság mocsarából a magasba röpítse, s megtanítsa, hogy élő hittel, kitartó munkával, Krisztus kezét fogva, a hullámok felett járva céljait elérje! 
Levelem végén Istennek adnék hálát, amiért nekünk papoknak, pedagógusoknak, nevelőknek ilyen csodálatos hivatást adott, hogy magasba emelve, örömmel szolgálhatjuk  a gyermekeinket!
Csaba t. 
Kép: Szentsimon, 2017 pünkösd vasárnapja

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Megrendítő élmény volt számomra, mikor először megértettem, hogy hivatásom nem egyéni, egyszemélyes vállalkozás, Isten nem zsebre tett kézzel nézi egy felhőről a küzdelmemet, hanem a vállát a vállam mellé téve dolgozik velem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. május 21. hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Aki lazán éli az életét, nagyon pórul jár

Nikodémusnak, a zsidó tanácsosnak, aki éjnek idején fölkereste Jézust, ezt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: aki nem születik újjá, az nem láthatja meg az Isten országát.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube