Gyertek hozzám mindnyájan akik elfáradtatok...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_1200.JPGKedves Kollégák!!

Az elmúlt 15 napban, 15 házban, gyermekvédelmi otthonunkban tartottunk tanévzárót, a házakba bejöttek a környékbeli napközis nevelők, gyerekek is, így örömmel tanúsíthatom, hogy a 2016-2017-es tanév nagy viadalában nyerésre állunk. Például Szovátán ahol közel 100 gyerek tanul, egy gyermek sem maradt osztályismétlőre, s bár az eredmények még nem véglegesek, de úgy tűnik, hogy a többi házban is hasonló a helyzet. Igen, hosszan jártam a házakat, sok-sok szép, reményteli dolgot láttam, hallottam. Számomra nagy örömöt jelent látni, ha egy ház harmonikusan, szépen fejlődik, és a gyerekeink a lehetőségeket felhasználva szépen növekednek. Istennek hála, az eredményes munkához szükséges anyagi háttér is többé-kevésbe mindenütt biztosítva van. 

A gondokról, nehézségekről, ha kellene beszéljek, akkor arról beszélnék, hogy óhatatlanul begyűrűzik a házainkba is korunk lépten- nyomon felburjánzó türelmetlensége, a nyugodt párbeszédre való készség hiánya. Merem állítani, hogy minden problémát, feszültséget amit láttam, tapasztaltam a házainkban a felek nyugodt beszélgetésben, egy pohár jó hideg sör mellett, jó szándékkal orvosolhatnának. Sajnos a gonosz lélek megtesz mindent, hogy hibáinkat felnagyítsa, és a sokszor egyszerű pitiáner gondokból, bolhákból elefántot varázsoljon, s így sajnos itt is ott is felüti fejét a felnőttek között a bizalmatlanság, gyanakvás, féltékenység beteges lelkülete. A tanév végi körút során, mely egyben egy vizitáció is volt a részemről, hisz mindenütt próbáltam jó gazdaként mindennek utána járni, azt láttam, hogy egyetlen olyan probléma sincs, amit ne lehetne jó szándékkal, párbeszéddel megoldani. Szívből remélem, hogy a vakációs pihenés mindannyiunknak erőt fog adni ahhoz, hogy leküzdjük a torzsalkodás, neheztelés, életünket megkeserítő, korunk gyilkos vírusát. 
Holnap az Oltáriszentségben közénk jövő Jézus Krisztust ünnepeljük! Megváltónk hozzánk is szeretne szólni, minket is hív: "Gyertek hozzám mindnyájan akik elfáradtatok, akik az élet terhét hordozzátok, én felüdítelek titeket." Szeretettel biztatom kollégáimat, hogy a holnapi nap során egy-egy órára mindenki a hozzá legközelebb lévő templomba, kápolnába elcsendesedve üljön le az Eucharisztiában jelenlévő Jézus Krisztus jelenlétében. Déván, a kollégium alagsorában lévő szeraftei özvegyasszonyról elnevezett kápolnában 09.00 órától szentmisét tartunk. A szentmise után egész napos csendes szentségimádást lesz. Délben 12.00 órától a dévai ház munkatársai közösen fognak imádkozni a Szt. Ferenc Alapítvány minden gyermekekért, kollégákért, és mindazokért akik nagylelkű támogatásukkal lehetővé tették, hogy eredményesen zárjuk ezt a tanévet. Ezt a két programot megosszuk a www.magnificat.ro oldalon is, így az internet jóvoltából ha ráértek, akár együtt is imádkozhatunk. Istennek van válasza kérdéseinkre, csendben tegyük fel neki a Szentségimádásban!
Sok szeretettel, 
Csaba t.
Kép: 2017 Szentcsendben szentmise, Takács Ágnes

Meghívó az Oltáriszentség Testvériségébe!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Kudarcok érnek? Ne add fel! Egy életed van, egyetlen nagy dobás! Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni és önmagad megvalósítását feladni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. március 22. csütörtök, Beáta, Izolda és Lea napja van. Holnap Emőke napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Közel van a mennyek országa!

A Szentírás egyszer sem említi, hogy Jézus örvendezik vagy kacag, csak egyetlenegy helyt, amikor a hetvenkét tanítványt szétküldi: „Menjetek és hirdessétek: Közel van a mennyek országa! Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube