Gyertek hozzám mindnyájan akik elfáradtatok...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_1200.JPGKedves Kollégák!!

Az elmúlt 15 napban, 15 házban, gyermekvédelmi otthonunkban tartottunk tanévzárót, a házakba bejöttek a környékbeli napközis nevelők, gyerekek is, így örömmel tanúsíthatom, hogy a 2016-2017-es tanév nagy viadalában nyerésre állunk. Például Szovátán ahol közel 100 gyerek tanul, egy gyermek sem maradt osztályismétlőre, s bár az eredmények még nem véglegesek, de úgy tűnik, hogy a többi házban is hasonló a helyzet. Igen, hosszan jártam a házakat, sok-sok szép, reményteli dolgot láttam, hallottam. Számomra nagy örömöt jelent látni, ha egy ház harmonikusan, szépen fejlődik, és a gyerekeink a lehetőségeket felhasználva szépen növekednek. Istennek hála, az eredményes munkához szükséges anyagi háttér is többé-kevésbe mindenütt biztosítva van. 

A gondokról, nehézségekről, ha kellene beszéljek, akkor arról beszélnék, hogy óhatatlanul begyűrűzik a házainkba is korunk lépten- nyomon felburjánzó türelmetlensége, a nyugodt párbeszédre való készség hiánya. Merem állítani, hogy minden problémát, feszültséget amit láttam, tapasztaltam a házainkban a felek nyugodt beszélgetésben, egy pohár jó hideg sör mellett, jó szándékkal orvosolhatnának. Sajnos a gonosz lélek megtesz mindent, hogy hibáinkat felnagyítsa, és a sokszor egyszerű pitiáner gondokból, bolhákból elefántot varázsoljon, s így sajnos itt is ott is felüti fejét a felnőttek között a bizalmatlanság, gyanakvás, féltékenység beteges lelkülete. A tanév végi körút során, mely egyben egy vizitáció is volt a részemről, hisz mindenütt próbáltam jó gazdaként mindennek utána járni, azt láttam, hogy egyetlen olyan probléma sincs, amit ne lehetne jó szándékkal, párbeszéddel megoldani. Szívből remélem, hogy a vakációs pihenés mindannyiunknak erőt fog adni ahhoz, hogy leküzdjük a torzsalkodás, neheztelés, életünket megkeserítő, korunk gyilkos vírusát. 
Holnap az Oltáriszentségben közénk jövő Jézus Krisztust ünnepeljük! Megváltónk hozzánk is szeretne szólni, minket is hív: "Gyertek hozzám mindnyájan akik elfáradtatok, akik az élet terhét hordozzátok, én felüdítelek titeket." Szeretettel biztatom kollégáimat, hogy a holnapi nap során egy-egy órára mindenki a hozzá legközelebb lévő templomba, kápolnába elcsendesedve üljön le az Eucharisztiában jelenlévő Jézus Krisztus jelenlétében. Déván, a kollégium alagsorában lévő szeraftei özvegyasszonyról elnevezett kápolnában 09.00 órától szentmisét tartunk. A szentmise után egész napos csendes szentségimádást lesz. Délben 12.00 órától a dévai ház munkatársai közösen fognak imádkozni a Szt. Ferenc Alapítvány minden gyermekekért, kollégákért, és mindazokért akik nagylelkű támogatásukkal lehetővé tették, hogy eredményesen zárjuk ezt a tanévet. Ezt a két programot megosszuk a www.magnificat.ro oldalon is, így az internet jóvoltából ha ráértek, akár együtt is imádkozhatunk. Istennek van válasza kérdéseinkre, csendben tegyük fel neki a Szentségimádásban!
Sok szeretettel, 
Csaba t.
Kép: 2017 Szentcsendben szentmise, Takács Ágnes

Meghívó az Oltáriszentség Testvériségébe!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Megrendítő élmény volt számomra, mikor először megértettem, hogy hivatásom nem egyéni, egyszemélyes vállalkozás, Isten nem zsebre tett kézzel nézi egy felhőről a küzdelmemet, hanem a vállát a vállam mellé téve dolgozik velem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. május 21. hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Aki lazán éli az életét, nagyon pórul jár

Nikodémusnak, a zsidó tanácsosnak, aki éjnek idején fölkereste Jézust, ezt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: aki nem születik újjá, az nem láthatja meg az Isten országát.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube