Egy örömteli eredményes tanévért

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_8335_2.JPGA tanév, akárcsak egy kerékpár, arra való, hogy vígan haladjunk rajta! A célratörő, lendületesen bicikliző megtalálja egyensúlyát és halad, de az a fiatal ki elbizonytalanodik, lelassul, vagy az irányt keresve megáll két keréken, az nem tudja megőrizni egyensúlyát, felborul! Egy biciklin sokkal egyszerűbb utazni, a kiszemelt cél felé vasakarattal törni, mint lassan vánszorogva dülöngélni! A tanévkezdés ünnepén túljutva, mindenkit arra bíztatok, hogy tűzze ki maga elé a célt, és környezetének zavaró tényezőit kiszűrve, bátran tekerjen és ujjongva érje el legszebb álmait! 

Kedves Kollégák!
Egy örömteli eredményes tanévért, a haladáshoz szükséges egyensúly megőrzéséért, arra kérlek üljetek le minden gyerekkel külön-külön és beszélgessetek el velük, kérjétek meg, hogy fogalmazzák meg s írják is le a céljaikat! Kíváncsi vagyok, hogy kinek mi az álma, célja, s annak megvalósításához mit is kér, vár el tőletek, tőlünk?! Természetesen ebben a levélben azt is fogalmazza meg, hogy mi mindazért mit neki biztosítunk, cserében mit kapunk, mit várhatunk el tőle? 
A pályázat jellegű levélben három nagyon fontos pontot kell érinteni: 
1. Mi a célom, mit szeretnék elérni 2017- 2018-as tanévben? 
2. Mit kérek céljaim eléréséhez a Szent Ferenc Alapítványtól?
3. Hálából mindazért, mit az alapítványon keresztül a gondviselő Isten ad, én mit szeretnék adni, imádságban, tanulásban, magaviseletben!?
A levél legyen olyan, mint egy pályázat, melyet mi elolvasunk és utána döntünk, hogy vállaljuk a gyermek, a fiatal elhelyezését otthonainkban, vagy nem! Amennyiben a nevelő, a házvezető és a gyermek konszenzusra jutott, akkor ezt a levelet mindhárman írják alá, fénymásolják le, és az egyik példányt küldjék el Dévára nekem, a másik példányt meg a gyerek dossziéjába helyezzék el! Házainkba olyan gyerek nem maradhat, akivel nem kötöttünk ilyen módon szerződést! Fontos, hogy a gyermek is, a nevelő is, a házvezető is tudja, hogy mire szövetkezünk az előttünk álló tanévben!  A cél ha világos, akkor egészen biztos, hogy Istenben bízva el is tudjuk érni azt!
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube