Egy örömteli eredményes tanévért

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_8335_2.JPGA tanév, akárcsak egy kerékpár, arra való, hogy vígan haladjunk rajta! A célratörő, lendületesen bicikliző megtalálja egyensúlyát és halad, de az a fiatal ki elbizonytalanodik, lelassul, vagy az irányt keresve megáll két keréken, az nem tudja megőrizni egyensúlyát, felborul! Egy biciklin sokkal egyszerűbb utazni, a kiszemelt cél felé vasakarattal törni, mint lassan vánszorogva dülöngélni! A tanévkezdés ünnepén túljutva, mindenkit arra bíztatok, hogy tűzze ki maga elé a célt, és környezetének zavaró tényezőit kiszűrve, bátran tekerjen és ujjongva érje el legszebb álmait! 

Kedves Kollégák!
Egy örömteli eredményes tanévért, a haladáshoz szükséges egyensúly megőrzéséért, arra kérlek üljetek le minden gyerekkel külön-külön és beszélgessetek el velük, kérjétek meg, hogy fogalmazzák meg s írják is le a céljaikat! Kíváncsi vagyok, hogy kinek mi az álma, célja, s annak megvalósításához mit is kér, vár el tőletek, tőlünk?! Természetesen ebben a levélben azt is fogalmazza meg, hogy mi mindazért mit neki biztosítunk, cserében mit kapunk, mit várhatunk el tőle? 
A pályázat jellegű levélben három nagyon fontos pontot kell érinteni: 
1. Mi a célom, mit szeretnék elérni 2017- 2018-as tanévben? 
2. Mit kérek céljaim eléréséhez a Szent Ferenc Alapítványtól?
3. Hálából mindazért, mit az alapítványon keresztül a gondviselő Isten ad, én mit szeretnék adni, imádságban, tanulásban, magaviseletben!?
A levél legyen olyan, mint egy pályázat, melyet mi elolvasunk és utána döntünk, hogy vállaljuk a gyermek, a fiatal elhelyezését otthonainkban, vagy nem! Amennyiben a nevelő, a házvezető és a gyermek konszenzusra jutott, akkor ezt a levelet mindhárman írják alá, fénymásolják le, és az egyik példányt küldjék el Dévára nekem, a másik példányt meg a gyerek dossziéjába helyezzék el! Házainkba olyan gyerek nem maradhat, akivel nem kötöttünk ilyen módon szerződést! Fontos, hogy a gyermek is, a nevelő is, a házvezető is tudja, hogy mire szövetkezünk az előttünk álló tanévben!  A cél ha világos, akkor egészen biztos, hogy Istenben bízva el is tudjuk érni azt!
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor az ember elindul az élete útján mindenképpen szövetségest keres. Szeretné megfogni valakinek a kezét, akivel együtt valóra tudja váltani álmait. Számomra Jézus Krisztus csodálatos szövetséges, társ, jó az Ő kezét fogni, és hihetetlen győzelmekhez vezet, segít, ahogy tette eddig is. Nem érzek Benne fáradtságot, gyengeséget. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. november 23. csütörtök, Kelemen és Klementina napja van. Holnap Emma napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Föl kell nőni

Pál apostol így ír: „Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube