Elkezdődött a tanév!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_8579.jpgKedves Testvérek!

Elkezdődött a tanév! Istennek legyen hála, magam is megtapasztaltam és ahogy a beszámolókból is kitűnik, a Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi flottája kifutott a nyílt vizekre, elkezdődött a 2017-2018-as tanév! Isten gondviselő jóságában bízva, három dolgot szeretnék a lelketekre kötni:

1. Bennünket Krisztus segítő szándéka, szeretete vezet, épp ezért, a gyermekeknek jó példával, szép szóval kell utat mutatni! A cél az, hogy a ránk bízott életek kibontakozzanak, növekedjenek, szép eredményeket érjenek el. Istennek legyen hála a gyermekek többsége hallgat a szép szóra, és munkánknak meg is van az eredménye! Mi a teendő  akkor, ha nem használ a szép szó?Amennyiben egy pedagógus a krisztusi nevelési eszközöket felhasználva nem ér el sikereket, akkor nincs jóga akár verbális vagy fizikai erőszakot alkalmazva a gyermeket manipulálva, a jóra erőből rávenni.  Jézus Krisztus arra biztat, ha valaki nem akar befogadni, sarunkról paljuk le a port és menjünk tovább. Magyarán ez azt jelenti, hogy a nálunk hivatalosan elhelyezett gyermeket, ha nem akar velünk együtt működni,  az állami gyámhatósághoz visszavisszük, s mindezt hivatalosan le is papírozzuk. Volt rá példa, hogy tőlünk haraggal eltávozott gyermek, az évek múlásával visszatért és önként elkezdett tanulni, küzdeni saját magáért!  Nagy szeretettel kérlek, hogy soha semmilyen körülmények között, se fizikai, se verbális erőszakot ne alkalmazzatok, és ezt nem csak azért kérem mert a hatóság így rendelkezett, hanem mert a mi Urunk Jézus Krisztus ezt az utat mutatta nekünk. Természetesen jó szó, érvelés, türelmes, bölcs tanítás végtelen tárháza áll rendelkezésetekre, és ha a ti "tárházatok" kiürült, akkor ne szégyelljetek tanácsot kérni a házvezetőtől, idősebb, sokat tapasztalt kollégáitoktól vagy helybeli lelkipásztoroktól, szakemberektől, és akár tőlem kisebb testvéretektől sem. 
2. A Szent Ferenc Alapítvány minden sikere abból fakadt, hogy együtt, egy nagy családként vállaltuk fel a gyermekvédelmi szolgálatot. Eddig, aki bármilyen okból kifolyólag elsodródott, leszakadt a munkatársak gyűrűjéből, az  bezárta a gyermekvédelem ajtaját, egymagában elsorvadt! A közösség, a munkatársak nagy családja nagyon fontos, talán a legfontosabb fennmaradásunk szempontjából. Nem csak a gyermekek értékesek, hanem ti is kedves kollégák, ti is drágaságok vagytok számomra! Szeretettel kérlek, hogy nem csak a gyerekekre figyeljetek, hanem egymással is törődjetek jó testvérekként. Többször elmondtam, hogy nekünk nem azt kell bebizonyítanunk, hogy a körülöttünk lévő emberek mennyire hitványak, gyengék, esendők, hanem azt, hogy Isten selejtet nem teremtett, hogy minden kolléga nagyszerű ember. Ahogy a gyermekekből ki kell szeretni a jót, a szépet, ugyan úgy a munkatársainkból is Isten szép arcát kell jó szóval, szeretettel előcsalogatni. Az a házfőnök szent, ki szentté teszi kollégáit és a rá bízott gyermekeket!
3. Kedves kollégák, nektek tudnotok kell, hogy igen-igen értékes anyagi javakat bíztunk rátok, és ezzel nem csak azt akarom  mondani, hogy több milliót érő házak, autók, különféle felszerelések állnak a rendelkezésetekre, hanem azt is, hogy ezeket a javakat nagyon sokszor egyszerű, 50, 100 lejt, 1000 Forintot adó, két kézzel dolgozó emberek adták szeretettel az árva gyermekeknek. Az utolsó ítéleten egészen biztos, hogy mindannyian számot kell adjunk a ránk bízott talentumokról, az adományokról, melyet az isteni gondviselés egy időre ránk bízott. A télre készülve, nézzétek át a házakat, otthonaink tetőszerkezetét, fűtésrendszerét, nyílászáróit. Ugyan úgy kérem azt is, hogy a rátok bízott autókat, nagyobb értékű felszereléseket, mint mosógép, porszívó, TV ellenőrizzétek, hogy megfelelően működjön, sokáig álljon a gyermekeink szolgálatában. A házak raktárait, kamaráit folyamatosan ellenőrizzétek, hogy ott csak az legyen és úgy legyen, ahogy azt a jóérzés és a hatóság elvárja tőlünk. A házak kertjeit, termőföldjét, gyümölcsfáit készítsük elő a közelgő télre, hogy majd jövőben is szép, termékeny legyen az az élettér amelyben élnünk adatott.
Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott tanévet minden kedves munkatársamnak, mindazoknak, kiknek a kezében van a 2017-18-as tanév! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2018. július 22. vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az őszinte bűnbánat

Ha a bűnbánat őszinte, az ember vágyik arra, hogy valamilyen módon vezekeljen, begyógyítsa a szereteten esett sebet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube