Bármilyenek is a feltételek, te dönts az élet mellett!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_golya-havazas.jpgVégtelen szomorúsággal, de csodálattal is nézem a gólyát, ahogy a behavazott fészkén ül a tojásain! 

Tanuljunk ezektől az oktalan állatoktól! Lám, ők nem arról beszélnek, hogy a gyermekvállaláshoz vannak-e feltételek, körülmények, hanem a három kis tojásán kotol a szakadó hóban, végzi a dolgát! Nála az abortusz azt jelentené, hogy behúzódik egy védett helyre és a tojásai megfagynak... mégsem teszi! 
Ébredjünk fel mérhetetlen kényelmünkből, tespedtségünkből, fejezzük be a siránkozást, a nyafogást, és segítsünk életbe maradni azoknak, akik a létükért küzdenek! Nem a körülményeket kell nézni és szapulni, hanem saját életünkért, jövőnkért kell küzdenünk, mert ha oldott kéveként szétfolyunk, ha gyermekeinket nem vállaljuk és neveljük fel szeretettel, akkor azok kik utánunk jönnek, joggal fognak elkaparni a föld felszínéről, mint céltalan heréket!
Bármilyenek is a feltételek, te dönts az élet mellett, 
Csaba t. 
A lakosságtól kér segítséget a Beszterce-Naszód megyei környezetvédelmi ügynökség a gólyák megmentésére
“Az első gólyák már hazatértek Beszterce-Naszód megyébe, de az utóbbi napok havazása miatt fáznak és éheznek. Nincs ennivalójuk, hiszen élő kisállatokkal táplálkoznak, amelyeket képtelenek megtalálni, hiszen a mezőket hótakaró borítja, a vizek befagytak. Segítsenek a gólyáknak, hogy visszahozzák a tavaszt!” – olvasható a Beszterce-Naszód megyei környezetvédelmi ügynökség csütörtökön közzétett felhívásában.
Az említett intézmény a Romániai Ornitológus Szövetség üzenetét továbbítja, melyben arra kérik a lakosságot, hogy nyers hússal vagy hallal etessék meg a gólyákat, és ha fagyott madarat találnak, vigyék védett helyre a fagyok elmúltáig. Ha pedig sebesült madarat találnak, forduljanak állatorvoshoz – kérik a madárszakértők.
Forrás: AGERPRES
Fotó: clujbird.ro