Tartsatok bűnbánatot!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_IMG_6350.jpgCsíksomlyói zarándoklathoz hozzá tartozik a bűnbánat, az őszinte, alapos  szentgyónás!! Mi papok Pünkösd napján, a templom előtti téren nagy szeretettel várjuk mindazokat kik szeretnék lerakni terheiket! Miért cipelnéd magaddal mindazt mi lehúz, megnyomorít? A bűn egy hatalmas teher, mely ott van a hátizsákodba, dobd ki, nélküle nem csak könnyebb lesz az életed, de minden új fényben fog ragyogni körülötted és ha te megtanulsz bocsánatot kérni Istentől, akkor te magad is megtanulsz másoknak megbocsájtani!! 

Csíksomlyón, pünkösd szombatján kora reggeltől, egészen a szentmise végéig én is gyóntatni fogok, mint minden évben!!  Paptestvéreimmel alázattal várunk irgalmas megváltónk nevében!
Az egyház nagyjai öt lépcsőfokon vezetik el a bűnbánó lelkületű embert a lelki újjászületésre!
Lelkiismeretvizsgálat, önmagunkkal való őszinte szembenézés! Mi ha vádoljuk magunkat, akkor Jézus Krisztus lesz a mi védő ügyvédünk, de ha mi magyarázkodunk és nem ítéljük el a bűnös tetteinket, akkor Isten fog elítélni minket!
Bűnbánat: Tudatosítsuk magunkban, hogy a rossz, a bűn mennyi kárt, fájdalmat, betegséget okozott a mi vagy a szeretteink életében! Töltsön el őszinte bánattal amiért fájdalmat, kárt okoztam másoknak, magamnak! 
Erős fogadás, hogy többet nem vétkezem. A bűn zsákutca, képes testemet, lelkemet megölni, családomnak, népemnek fájdalmat, kárt okoz és ezért úgy döntök, hogy ezentúl messziről elkerülöm még a bűn alkalmát is!
Szentgyónás! Keresek egy papot és megvallom bűneimet! Alázattal, kertelés nélkül egy lelki szakemberrel megbeszélem kisebb, nagyobb vétkemet, mindazt mi nyomja a lelkemet!
Elégtétel! Az Egyház nem büntetést, hanem gyógyírt ad a penitenciában, melyet el kell végezned a sikeres szentgyónás érdekében! Bántottad szüleidet, imádkozzál értük és egy csokor virággal, bocsánatkéréssel mutasd ki irántuk való szeretetedet! 
Adná a jó Isten, hogy nagy ajándékával élni tudjunk és őszinte, tiszta szívvel, szabadon, bűn nélkül, egymást szeretve, munkánkat örömmel végezve,  éljük mindennapi életünket! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Szíriá

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A jó Isten azt szeretné, hogy boldogok legyünk, és a boldogságban kiteljesedjünk. Nem vigyáz ránk egy bottal. Ha letérünk a jó útról, nem koppint egyet a fejünkre azért, hogy visszatérjünk. Isten nem leli örömét abban, hogy büntetést adjon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 19. kedd, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ha nincs élő Isten...

Ha nincs élő Isten, akkor istenpótlékokat keresünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube