Meghívó az 1849 február 9-én lezajlott Piski csatáról való megemlékezésre!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_Piskicsata19.jpgEgy férfi ha igazán férfi, akkor férjnek is, apának is jó lesz és a nemzet, a társadalom fenntartásában is alkalmas!! Ahogyan orvos sem lehet jó orvos hosszú évek kitartó munkája nélkül, vagy a sportban sem lesz senki bajnok, erőfeszítés, izomláz, kínlódás nélkül, ugyanúgy a férfivá válásnak is meg van az ideje és a módja is!! Ezért is viszem holnap, február 9-én, a piski csata 170 éves évfordulóján, a gyermekeinket gyalog ki, a Dévától 17-18 kilométerre lévő csatatérre! 

Csodálatos példák állnak előttünk! 170 évvel ezelőtt őseink nem elfutottak, hanem összefogtak, vállalták a harcot és győztek!! Egy férfi tanulja meg tisztelni a férfi erényeket másba, és szépen lassan azokat építse fel önmagában! Bátorság, bajtársi összefogás, a nehézségekben való helytállás, probléma felismerése, annak megoldására való készség, és legvégén - ha kell - az önfeláldozás! Megannyi értékes erény, mely nélkül egy férfi, az ő népe, családja, sőt önmaga számára is, csak teher, értelmetlen, befejezetlen torzó!  Kell a távolság, a hideg, az előre nem látható nehézségek leküzdésének a kihívása a fiuknak ahhoz, hogy lassan férfiakká érjenek!! Nehézségek, gondok, kemény próbák felvállalása nélkül a fiúból csak egy nagyszájú pojáca, tesze - túsza anyámasszony katonája lesz!
Nagy szeretettel hívunk, gyertek ti is velünk!! A gyalog úton van hely bőven, és a csatatéren is! Ha velünk tartasz szállást is adunk Déván péntek este, és szombat este is! A hóvihartól cserzett daliákkal egészen biztos a dévai lányok szombaton, este szívesen táncolnak egyet a farsangi bálban! 
Szeretettel, 
Csaba t.