MEGHIVÓ! Égig Érő Tábor - Szováta, 2012

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Egigero_Fesztival/viewsize/egigero-201.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Egigero_Fesztival/viewsize/egigero-201.jpg'

egigero-201.jpgSzent Ferenc Atyánk nevében meghívlak Szovátára táborba, augusztus 6 -12 között.

A tavaly a "Pusztai vándorlás hete" volt a táborunk témája. Emlékeztek, próbáltunk száraz lábbal átkelni a Veres tavon (Szovátán nincs Veres tenger, de van egy nagyon sós Veres tó). Valamit elbaltázhattunk, mert nem sikerült, annak ellenére, hogy estig próbálgattuk. Aztán mi is kaptunk fent a hegyen két kőtáblát, aminek a tanulmányozása után rájöttünk, hogy az Isten nem modernizálta a mondanivalóját, ugyanazokat a parancsokat adta mint több ezer évvel ezelőtt. Ebből is látszik, hogy a jó Isten ragaszkodik a konzervatív értékekhez. Majd kint az erdőben mannát, fürjet kerestünk, de a gondviselés csak krumplit és két kövér tyúkot rendelt ki nekünk, melyet a fiúk félelmet nem ismerő kergetés után el is kaptak, így a lányok a szakácsnőnkkel végül a lábosba terelték őkelmüket. Természetes, hogy egy ilyen nagy csapat pusztai vándorlása nem mehet szertartások, imádság, ének és más vidám móka nélkül. És az is természetes, hogy a nomád vándorok fúrnak, faragnak, és nemezből, agyagból, még sóból is (gondoltunk Lót feleségeire is) mindenféle hasznos és haszontalan dolgokat kreáltunk egymás és a nagyvilág gyönyörűségére, vagy még inkább őszinte irigységére. Szóval jól megvoltunk egy hétig, sokan szerelmesek lettek, mások igen-igen összevesztek, nekik felállítottuk a rézkígyót, hadd engesztelődjenek ki szívből egymással, és teremtő Istenükkel. Röviden így telt el a hat nap, bánhatják azok akik Egyiptomban maradtak, hogy maguknak piramisokat építsenek vagy jól bepólyálva múmiásdit játszódjanak hosszú semmittevésben.
Az idei nagy táborunk szellemi, lelki házigazdája Assisi Szent Ferenc, a mi legkedvesebb kisebb testvérünk lesz. A táborba a Szent Ferenc Alapítvány diákjait hívjuk nagy szeretettel, de a nyitott rendezvényre máshonnan jött fiatalok is benevezhetnek. Szent Ferenc Atyánk csak azokat fogadja, akik írásban kérik, hogy ők csatlakozni akarnak a bűnbánó kisebb testvérek nagycsaládjához. Persze a levélben, - melynek formája, stílusa is ferences kell legyen - meg kell indokolni, hogy miért szeretnél beköltözni ebbe az otthonba a 120-150 társad mellé? Mit szeretnél ott csinálni, tanulni? Milyen programokon szeretnél örömmel részt venni?
A tábor első napján megalapítjuk a ferences nagycsaládot, és aztán elkezdődik a novíciát. Hogy mit jelent ez a szó? Na ennek ti kell utána nézzetek, és még sok más egyébnek is ahhoz, hogy a tábor végén a jó Istent, társaitokat és e szép teremtett világot sokkal jobban tudjátok szeretni. Igen, a cél az lenne, hogy felnőjünk a keresztségi fogadalmainkhoz. Azaz  Istenhez, egymáshoz és drága testvéreinkhez, az Isten teremtette természethez sokkal közelebb kerüljünk és mindezt vidám mókázással, felejthetetlen szép perceket szerezvén egymásnak.
Szerintem nagy buli lesz ez a tábor. Kezdjük el együtt szervezni! Mindenki jöhet ötletekkel is: például, hogy lehet a mai gubbiói farkasokat megszelídíteni, vagy a másképpen gondolkodó Szaladin szultánokat jobb belátásra bírni? A pacsirta nővérkéinket karácsony estéjén nagy örömmel, hogy lehetne még vidámabb éneklésre buzdítani?  Persze jó tudni, hogy mindenki a tábor végére meg kell alkossa (versben, táncban, faragásban, festészetben, a részleteket rátok bízom) a maga "Cantico delle Creature" -jét, melyet nemes egyszerűséggel csak Naphimnusznak szoktunk mi fordítani.
Elkezdődött a Szent Ferenc szovátai nagycsaládjának az építése, biztatlak te is legyél társunk az építkezésben, ne maradj ki a buliból.  Az ötleteiteket, a benevező kérelmeteket akár nekem, vagy Bojoievschi Évának (email cím:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) kell elküldeni. Ő Szovátán lakik, kisebb nővérkénk, és nagy szeretettel szervezi az Égig Érő Tábort!
Szeretettel,
Csaba t.