A létért küzdeni kell!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_cstprofil.jpgKöszönöm a világvégi nagy összeesküvésről szóló levelét. Nyílt levelére én is egy nyílt levéllel válaszolok! Úgy érzem, hogy nagyon sokan sok felülről küldözgetik ezt, meg ehhez hasonló gondolatokat ezért én is hozzá fűzöm a magam mondanivalóját!

 

 

Megvagyok győződve, hogy világunkban nagy "selejtezések" vannak, lesznek és ebbe akár több millió ember is elpusztulhat. De én azt is hiszem, hogy az élet mindig is "selejtezett", mert ilyen a természete!.
Bármennyire is furcsa mindenkinek tudnia kell, hogy az erdőben születő 2o őzike közül csak 2-3 éri meg a felnőtt kort a többit a farkasok megeszik. A farkasokat is Isten teremtette, egyetlen éjszaka alatt le is tudná vadászni, de nem teszi! Miért?! Egyszerű a válasz! A létért küzdeni kell, az élet motorja ez a küzdelem, ha egy családban, közösségben leáll ez a motor, akkor a sodródó emberek biztos, hogy elfognak pusztulni.
A terméketlen fügefát Jézus megátkozza, a szőlő ura azt a szőlőt mely nem termi meg a gyümölcsöt kivágatja és elpusztítja... Minden embernek meg kell teremje a maga gyümölcsét. Az emberhez nem méltó a semmittevő, vegetáló életforma. Ha nem küzdünk a létünkért, és ha azt összefogással, munkával nem tudjuk megvédeni értékeinket, akkor meg is érdemeljük, hogy terméketlen fügefaként elpusztuljunk!!
Őseink ha meglátnák, hogy a földjeink hogy néznek ki sírva fakadnának, de ha még azt is megtudnák, hogy annak ellenére, hogy mindenre támogatást adnak ha magunk megtermeljük és mi mégis mindent az üzletből vásárolunk akkor egészen biztos, hogy nagy undorral néznének ránk!!
Nem a világgal van a baj, hanem velünk. Ennyi pénzt tanügyre soha nem költöttek el mind most, és akkor miért bukik meg az érettségiző diákok 7o%-a? Ennyi szabadsága, oktatási segédeszköze a tanároknak soha nem volt, és akkor az iskolából kikerülő diákok nagy része miért lesz egyből munkanélküli segélyen vegetáló zombi?
Ott van a szép Erdélyi táj és a hatalmas szárazság mindent tönkre tesz... ez igaz, de a kommunista rendszerben kiépített hatalmas öntözőrendszer csatornáinak kőburkolatát  az ott élő emberek miért hordták szét? Egyszerű a válasz, mindenki tudja: hogy  villákat építsenek, és most van villa, de nincs víz amivel öntözni lehetne.. Ne hazudjunk magunknak, mindezt nem idegen hatalmak teszik!
Bukarestben a hatalom emberei marakodnak, naponta esik a fizetőeszközünk ára, naponta többet adunk az üzemanyagért, a kenyérért, mindenért. Ha holnap arra virradna a világ, hogy egymás vállára borulva sírva bocsánatot kérve fogadják politikusaink, hogy testvéri szeretettel viszik világunkat becsületes munkával tovább, estére hiszem, hogy munka nélkül is gazdagabbak lennénk mindannyian, és a közgazdászok ezt konkrét számokban is ki tudnák fejezni. És akkor miért marakodunk?!
Jó kérdések? Lehetne folytatni, de nem teszem... egyszerűen csak oda borulok a mi Urunk Jézus Krisztus mellé aki a ma emberének is ugyanazt mondja mind kétezer évvel ezelőtt élő társainknak: "Hányszor próbáltalak összegyűjteni, mind kotló a csibéit, de ti nem akarjátok!" Sirok, imádkozom Vele, és nem adom fel a küzdelmet a létemért, létünkért!
Higgye el uram, van út az életre, és ez a becsületes munka, az összefogás, a bizalom útja, a szerény, egyszerű megfontolt élet útja. Ez az út mindannyiunk előtt nyitva áll! Ezen az úton sokan járnak, vannak emberek, közösségek, falvak, városok, vidékek ahol ma is megfogják az emberek a munka végét és szerényen, szelíden egymásra figyelve dolgoznak és ott látszik is a munka gyümölcse. Ők életben fognak maradni!!
Szeretettel,
Cs.t.