Elkezdődött a tanév

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_bcs_2383-k.jpgEl kezdődött a tanév..... Láttam egy adást tegnap az állami iskolákról... nem kommentálom!!!

 

 

Kedves Kollégák!
Elkezdődött a tanév..... Láttam egy adást tegnap az állami iskolákról... nem kommentálom!!
Tudjátok az elmúlt napokban sokfelé voltam, sok kollégával személyesen beszéltem, láttam konyháinkat, kamráinkat, tanuló szobákat, házaink udvarát, kertjét és mondhat bárki bármit büszke vagyok rátok. Igen, olyan otthonaink vannak, ahol nap mind nap szépen tanulnak a gyerekeink, melyekre valóban büszkék lehetünk bárki előtt. Még a legelőkelőbb romániai iskolák vezetői is szeretettel meg merném hívni Oroszhegyre, Esztelnekre, Parajdra, Máréfalvára, Nyárádremetére, - de sorolhatnám tovább a napközijeinket, bentlakó otthonainkat, - mert egészen biztos, hogy nem kellene szégyenkeznünk! És akkor még nem is beszéltem a lelkületről, házainkat betöltő jókedvű, vidám szellemről, mellyel a gyerekeket gondozzátok. Sajnálom, hogy nem tudlak magammal vinni, hogy lássátok az a sok sok jókedvű, mosolygós kollégát, akik mindenütt örömmel fogadnak, pedig én tudom, hogy mindannyian mennyi tehet hordoztok, az utcákról bekerülő gyermek mellett.. Azt is tudom, hogy legtöbben a nyári vakációban többet dolgoztatok, mint sok állami intézetekben dolgozók, és ti mégis örömmel, bizakodással kezditek az új tanévet..
Természetesen munkánk célja nem az, hogy jobbak legyünk az állami intézményeknél, hanem csakis az, hogy a Jézusi mércének megfeleljünk, mely eléggé magas: "legyetek tökéletesek amint a mennyei Atyátok!"
Bizalommal és sok sok szeretettel,
Csaba t.