1661. október 21-én betörtek a törökök Csíkba!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_csiksomlyo13osz.JPG1661. október 21-én betörtek a törökök Csíkba! A Mikó-várba szoruló székely haderőt megsemmisítették, és utána hosszan rabolták, gyújtogatták az egész medencét! Az elvonuló ellenség mögött csak fájdalom, gyász, pusztulás maradt!

A kiégett templomok sorában ott van a csíksomlyói kegytemplom is, melyben csodával határos módon megmaradt Mária csodatevő szobra! Népünk, a romok között térdre roskadva nem bosszúért kiáltott, hanem erőt kért az újrakezdéshez, templomaik, otthonaik újraépítéséhez! Mária segített és rövid idő alatt talpra állt székelyföld e megtiport térsége! Újraépültek a falvak, begyógyultak a sebek!
2013. október 19-én 17.00-tól Karcfalván, 20-án 11.00-tól Csíkszentsimonban, és ugyanazon a napon este hat órától Csíksomlyón bemutatott szentmisénkben, őseinktől tanulni szeretnénk újrakezdést, talpra állást, kiengesztelődést! Biztos, ha nem is olyan véresen mint akkor, de a mai kór is kifosztja, gazdasági, kereskedelmi fortélyokkal kivérzi a népünket, sokan közülünk igaz, hogy nem rabszíjon, de elmennek falvainkból, városainkból, fájó sebet hagyva maguk után. Szeretnénk talpra állni, Csíksomlyói Máriától segítséget kérni, őseinktől tanulni, hogy becsületes munkánk nyomán falvaink, városaink felvirágozzanak, benépesedjenek, hogy az öröm, a béke töltse el szíveinket!
Ünnepi megemlékezésünket Csinódi Nagy Balázs fogja gazdagítani egy történelmi visszatekintéssel, és a Marosmenti Kodály Zoltán Gyermekkórus a dalaival szebbé, felejthetetlenebbé tenni.
Nagy szeretettel várunk,

Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2017. július 24. hétfő, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A középkori prédikációs stílus

A középkori prédikációs stílussal nem lehet mindenben egyetérteni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube