"Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek be a Földet!" (I.Móz1,28)

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_DSC_2282.JPGTavasz van! A nagy diákokat nagyon nehéz az iskolában tartani, pláne rávenni arra, hogy napi nyolc óra előadás után még másnapra is tanuljanak. Nem könnyű elhitetni egy felnőtt kamasszal, hogy a teste minden porcikájában szerelem után kiáltó tiszta életösztön a kárára van… A társadalom azt kéri, hogy a fiatalokat hosszú évekre tartsuk az iskolapadokban, és tanítsuk meg a mindennapi élet millió kis törvényére, szabályocskájára! A számtalan vizsgán, felelésen, sajnos, nagyon sokan alulmaradnak. Ők aztán összezavarodva, elbizonytalanodva, leselejteződve keresik helyüket a világban. 

 

Mi az Isten akarata?
A tavasz az élet győzelme a sötétség, a tél felett. Ilyenkor nemcsak élni akar minden, hanem legdrágább kincsét, magát az életet szeretné továbbadni, megosztani! Isten a teremtés hajnalán, még a bűnbeesés előtt adta máig érvényes szent parancsát, mely vérünkbe írva lüktet: Szaporodjatok, sokasodjatok!
Meggyőződésem, hogy minden más parancsolat, szabály, előírás csak ennek az ősi parancsnak a szolgálatára adható! Ki ezen Isteni  parancsolatot megszegi, és nem az élet mellett dönt, az akárcsak az evangéliumi gazdag ifjú betarthatja az összes előírást és minden törvényt meg szabályt - mégis elveszett. Krisztus szomorúan néz a magával elégedett, szabályokat mind betartó, ám az életet szolgáló szeretet útjára lépni képtelen fiatalember után… 
Népünk, egyházunk nagy problémája, hogy elveszünk a sok egyébként fontos szabály, törvény erdejében, és nem merünk, tudunk gyermeket vállalni, hogy kacagva, örömmel felneveljük öket boldogságunkban. Évekig tanulják a gyerekek az iskolában, hogyan kell beszélni, öltözni, viselkedni, milyen koleszterin-tartalmú ételeket kell fogyasztani, miként illik itt-ott megjelenni… Napokig sorolhatnánk az életünket meghatározó törvényeket és törvényecskéket - de minek?! A demográfiai adatokból egyértelműen kitűnik, hogy e rengeteg szabály között egyszerűen elfogyunk! Ahhoz, hogy ne csökkenjen a magyarság létszáma, a családoknak 2-3 gyermeket kéne vállalniuk. Ehelyett egygyermekes családból van a legtöbb manapság. És a fiatalságot a sok fölösleges leckével, feladattal döntésképtelen, tétova, félszeg életre kárhoztatjuk.
A vándormadár csendben jön, s még meg sem érkezett, már lerakta az első tojást. Számára az élet, s az élet továbbadásának a törvénye mindennél fontosabb.  
Tavasz van! Istenre figyelő lélekkel mi mást mondhatnák: Törd szét a létünket ezernyi apró szállal gúzsba kötő szabályokat, félelmeket, és teljesítsd Teremtőnk legelső ősi parancsát! Tudatosan dönts az élet továbbadásának szent feladata mellett! Alapíts családot, vállalj gyermeket!
Szeretettel, Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Sokszor értelmetlennek tűnik újra és újra letérdelni, megpróbálni átölelni az értékeket, amelyek bár vonzanak bennünket, mégis kicsúsznak a kezünkből, de a kegyelem megtisztít és felemel akkor is, ha látszólag elillan a tisztaságunk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 23. szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Harmincéves koráig Jézus rejtettségben élt

Harmincéves koráig Jézus rejtettségben élt, engedelmeskedett szüleinek és „gyarapodott bölcsességben, korban s kedvességben Isten és az emberek előtt” [Lk 2,52]. Ácsként dolgozott.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube