2016. december 11. – Advent 3. vasárnapja

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_8184.jpgBörtönben raboskodik az akiről maga Krisztus mondta, hogy asszonyok  szülöttei között  nem  támadt  nagyobb!! Keresztelő János meghal a börtönben, de élete nem ért véget a hóhér bárdja alatt! Az Újszövetség első prófétája, nagyon magasra tette a mércét mindazok számára, kik a közvélemény formálására tartanak igényt!! Az igaz prófétának a sorsa mindig is mostoha volt! Az igazságra, Isten gyógyító, tisztító szavára  az emberek nem vevők, igazából mindig is a hamis prófétákra volt szükség, akik pénzért azt mondanak, mit a hatalmaskodók szeretnének hallani, hallattatni magukról!! Ma a hamis prófétákat a kényelmes papok,  újságírók, korrupt politikusok között kell keresni! Sajnos a hamis próféták nem csak dicsérik a hatalmasságokat, de tollukból  megrendelésre bármiről, bárki ellen nagyon hamar megszületik a maró gúnnyal, lejárató fölénnyel meg irt cikk! 
Imádkozzunk, hogy Isten igaz prófétákat küldjön közénk, olyanokat akik akár a különféle médiákban, akár az oltárnál, vagy a parlamentben merik, és tudják is kimondani a megtérést, újrakezdést, pálya módosítást hozó gyógyító igazságokat! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Nagyszalontai gyerekeink előadása 
Abban az  időben:  Amikor  a börtönben  raboskodó  János  Jézus  tetteiről hallott, elküldte hozzá tanítványait, hogy kérdezzék meg tőle: „Te  vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk?” Jézus így  válaszolt nekik: „Menjetek,  és  adjátok tudtul  Jánosnak  mindazt, amit  láttok  és hallotok: a  vakok látnak,  a  sánták járnak,  a halottak  feltámadnak,  a szegényeknek pedig hirdetik  az örömhírt. Boldog  az, aki nem  botránkozik meg bennem!”
Mikor elmentek,  Jézus  így kezdett  beszélni  Jánosról a  tömegnek:  „Mit akartatok látni,  amikor kimentetek  a pusztába?  Talán széltől  lengetett nádszálat? Vagy  miért  mentetek ki?  Hogy  finom ruhába  öltözött  embert lássatok? Akik finom ruhában járnak,  azok királyi palotában laknak!  Vagy miért mentetek  ki?  Hogy  prófétát lássatok?  Igen,  mondom  nektek:  még prófétánál is nagyobbat! Ő az, akiről ezt írták:
Íme, elküldöm követemet színed előtt, hogy elkészítse az utat teelőtted.
Bizony, mondom  nektek:  Asszonyok  szülöttei között  nem  támadt  nagyobb Keresztelő Jánosnál! De még őnála is nagyobb az, aki a legkisebb a mennyek országában.
Mt 11,2-11