2017. január 25. – Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_8957_2.JPG2017. január 25. – Szerda, Szent Pál apostol megtérése
"Menjetek el  az  egész  világra, és  hirdessétek  az  evangéliumot  minden teremtménynek." Mk 16.15 
Ezeket a világunkat átalakítani hivatott Jézusi gondolatok, nem csak kétezer évvel ezelőtt élt testvéreinknek, Szent Pálnak szólnak, hanem a XXI század gyermekeinek, neked is, nekem is!! Mennyi gyűlölet, háború szűnt meg a történelem során, mert voltak férfiak és nők akik komolyan vették Jézus felhívását!! Mekkorát változna a világ, ha ma is képesek lennénk tudatosan átadni magunkat Istenünk szavára az irgalmas jóságnak, ha életünkkel a bölcs szeretet hírnökei lennénk!! Egy új világ ajtajában állunk, bátran induljunk el, önön érdekeinktől, félelmeinktől szabaddá válva, lépjünk Istenünk szeretetének útjára - akár az atommagból kiszabaduló részecske, indítsunk el magunk körül egy láncreakciót, energiával, fénnyel, erővel látva el családjainkat egész nemzetünket! 
Merj bízni Istenedben, olvasd Szent Pál drága leveleit! Nem kell rohanni, senki nem hajt, előre csak óvatosan, csendesen próbálj jó lenni ott ahol éppen vagy! Mosolyogj rá családodra, kollégáidra, hisz  te a szeretet, a jóság hírnöke vagy, kit arról ismer meg a világ, hogy szereted mindazokat, kik környezetedben élnek, legyen ez a te egyenruhád! Kezd szerényen, kis dolgokkal, végy madár eledelt és tedd ki az ablakodba, s ha már bátrabb, nyugodtabb vagy, hazafelé hívj meg egy átfázott hajléktalant, egy egyszerű ebédre! A lényeg az, hogy légy jó, tégy jót ott ahol élsz!! 
A rosszkedvű szomorúság, a sértődött harag, a kósza vágyak, vagy a keserű gyűlölet itt is ott is életedben fel fogja ütni a fejét, de te a kertészek nyugalmával ragadj kapát és vágd ki tövestől, ha nem érik be a gaz, nem hintheti el magvait, és előbb utóbb lelked megtisztul, szabaddá válsz a szeretetre! Aki   kicsiben hú, - mondja Jézus Krisztus - arra sokat bíznak! Indulj el a szeretet útján és egészen biztos, hogy egyszer megérzed, ahogyan Teremtőd erős kezével megfogja félénk kis kezedet, s mind csodálatosabb dolgok megvalósításának útjára vezet! Bízzál teremtő Istenedben, s a tarisznyádban lapuló két hal sok sok éhes embernek tápláléka lesz!!
Szeretettel,
Csaba t. 
Kép: egy hét gyermekes családnál jártam, hozzuk még nincs bevezetve a villanyáram!
Abban az  időben Jézus  megjelent a  Tizenegynek, és  így szólt  hozzájuk:
Menjetek el  az  egész  világra, és  hirdessétek  az  evangéliumot  minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek  a jelek fogják  kísérni: A nevemben  ördögöket űznek ki,  új nyelveken  beszélnek,  kígyókat vehetnek  a kezükbe,  és  ha valami mérget isznak, nem  árt nekik. Ráteszik a  kezüket a betegekre,  és azok meggyógyulnak.
Mk 16,15-18