2017. február 16. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_9490.jpgBoldog vagy Péter:....távozz tőlem sátán. 
A Messiást felismerő Szent Pétert, Jézus Krisztus boldognak nevezi, mert a Mennyei Atya akarata szerint gondolkozik, beszél! Ugyanakkor néhány mondattal lejjebb, mikor ugyanaz a Péter jó szándékkal, de emberi szempontok alapján nézi a jövőt, kardjához kapva kiabál Jézus ítéletével találkozik: "Távozz tőlem sátán!" 
Szeretnénk mi azt hinni, hogy nagy a távolság az ég és a föld között, az életszentség és a bűnben elsüllyedt ember között, de nem így van! 
Keskeny a fal és ha nem ügyelünk egykettőre átbillenhet életünk a rósz oldalra!! Igen, a rossz hír az, hogy mindannyiunk előtt nyitva áll a kárhozat ajtaja, mégha maga Jézus Krisztus is nevezne boldognak bennünket, a jó hír az, hogy az üdvösségre vezető ösvényünket soha semmi nem tudja végérvényesen elzárni elölünk. Merjük megfogni Istenünk kezét! Imádságban keressük Istenünk szent akaratát, s mindennapi életünkben hagyjuk, hogy lelkiismeretünk által, békés szeretettel vezessen minket az evangélium fényében, az aki egyedül tudja az örök életre vezető utat! 
Szeretettel 
Csaba t.
Kép: Dévai angyalka a hóban
Jézus egyszer  elment  tanítványaival a  Fülöp-Cezáreája  környékén  fekvő falvakba. Útközben megkérdezte őket: „Kinek tartanak engem az emberek?”  A tanítványok azt felelték:  „Egyesek Keresztelő  Jánosnak, mások  Illésnek, ismét mások valamelyik prófétának.” Ő tovább kérdezte őket: „Hát ti  kinek tartotok engem?”  Erre Péter  így válaszolt:  „Te vagy  a Messiás.”  Akkor szigorúan lelkükre kötötte, hogy ezt senkinek se mondják el róla.
Ettől kezdve arra oktatta őket, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie.
A vének, a  főpapok és  az írástudók  elvetik és  megölik, de  harmadnapra föltámad. Erről  egészen nyíltan  beszélt  nekik. Péter  ekkor  félrevonta Jézust, és  szemrehányást tett  neki. Erre  ő hátrafordult,  tanítványaira nézett, és így korholta  Pétert: „Távozz tőlem,  sátán, mert emberi  módon gondolkodol, és nem Isten tervei szerint!”
Mk 8,27-33