2017. március 4. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_9973_2.jpgAktív  és passzív élet!!  Amint az életrevaló legény hívja a táncba a lányt, ugyanúgy Jézus is bátran megszólítja a tanítványait és hívja őket: "Gyertek emberek halászává teszlek titeket!" A fiatalok ott hagyják a halászhálót, a bankot (vámasztalt), mindent és az ekeszarvára téve a kezüket mennek, hátra sem néznek!! Sajnos a mai Egyház inkább a sarokban ülő, petrezselymet áruló vénleányhoz hasonlít, aki várja, hogy jöjjön fehér lovon a szent, jólfésült keresztény, aki áhítattal hallgatja az ő panaszait, amiért oly kevesen kérik öt fel táncra!
Adná az Isten hogy betöltsön Jézus Krisztus bátorsága, dinamizmusa, hogy merjük az evangélium örömével megszólítani a fiatalokat, ne a botrányoktól féljünk, hanem Istenben bízzunk! Higgyünk a mindmáig munkálkodó élet Urában!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Szent Lászót megszólítja az Úr,  Szalontai gyerekek előadása a lendvai Szent Katalin templomban, Szlovéniában.
Amikor Jézus egyszer  Kafarnaumban járt, meglátott  egy Lévi nevű  vámost, aki a vámnál ült. Megszólította őt: „Kövess engem!” A vámos erre  fölkelt, és mindenét otthagyva, követte Jézust. Lévi azután Jézus tiszteletére nagy lakomát  rendezett  házában.  Jézussal  együtt  sok  vámos  és  más  ember telepedett az  asztalhoz.  A  farizeusok és  az  írástudók  méltatlankodva fordultak a tanítványokhoz: „Hogyan lehet az,  hogy ti a vámosokkal meg  a bűnösökkel együtt  esztek és  isztok?”  Jézus felelt  meg nekik:  „Nem  az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem,  hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket, hogy megtérjenek!”
Lk 5,27-32