2017. május 15. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_438C115E-8B20-467F-93DC-13B4FEB48072.JPG"Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála." Jn. 14
Olyan jó tudni azt, hogy nem mi kell keressük a jó Istent, eget földet bejárva, ( - merre is indulhatnák el Teremtőmet keresni?) - hanem Jézus ígéretében bízva, mi a szeretet parancsait megtartva örömmel várhatjuk, hogy Ő keressen, találjon meg bennünket! Jó tudni, hogy nekünk, nem egy semmittevő, passzív Istenünk van, hanem egy dinamikus, hegyeket mozgató erejű, tanítványainak bőséggel enni adó, az elveszett bárányt irgalmasan  szeretettel megkereső, még a háborgó tengert is türelmes bölcsességgel csillapító Megváltónk van! Istenünk önmaga csodálatos arcát, szent tulajdonságait Jézus Krisztus fedte fel!! 
Testvéreim legyen mindennapi áldott iránytűnk Istenünk szent parancsa, legyen mindennapi olvasmányunk a tízparancsolat, és tanuljuk meg kívülről Jézus Krisztus főparancsát, hogy akár álmunkból ébredve is tudjuk, mi a legfontosabb az életünkben, ha találkozni akarunk a végtelennel, a velünk egyfedél alatt otthont vevő, szerető Istenünkkel!
Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" (Mk 12,30-31) 
Hiszek a szeretet végső győzelmében, 
Csaba t.   
Kép: Iraki Káld keresztény asszony, szentáldozáshoz járul!
Jézus az utolsó vacsorán így beszélt tanítványaihoz: "Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szereti. Én is szeretni fogom őt, és kinyilatkoztatom magam neki." Júdás - nem a karióti - itt közbeszólt: "Uram, hogyan van az, hogy nekünk akarod kinyilatkoztatni magadat, és nem a világnak?" Jézus így folytatta: "Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret engem, az nem tartja meg tanításomat. Az a tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött.
Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek."
Jn 14,21-26

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A nap olyan, mint a szekér agya, a sugarak a küllők, s mi ezeken elindulunk a központba, a fény felé. Az az én feladatom, hogy minél lelkiismeretesebben haladjak a magam küllőjén, a magam napsugarán. Ha mindenki ezt teszi, akkor a fény forrásánál, a szekérkerék közepénél biztosan összefutnak az útjaink. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. december 12. kedd, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Egy Isten van

Jézus megdicsőült testén a sebhelyek is ott voltak, nem kozmetikázták át. „Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is feltámaszt.” [1Kor 6,14] Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube