2017. május 15. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_438C115E-8B20-467F-93DC-13B4FEB48072.JPG"Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála." Jn. 14
Olyan jó tudni azt, hogy nem mi kell keressük a jó Istent, eget földet bejárva, ( - merre is indulhatnák el Teremtőmet keresni?) - hanem Jézus ígéretében bízva, mi a szeretet parancsait megtartva örömmel várhatjuk, hogy Ő keressen, találjon meg bennünket! Jó tudni, hogy nekünk, nem egy semmittevő, passzív Istenünk van, hanem egy dinamikus, hegyeket mozgató erejű, tanítványainak bőséggel enni adó, az elveszett bárányt irgalmasan  szeretettel megkereső, még a háborgó tengert is türelmes bölcsességgel csillapító Megváltónk van! Istenünk önmaga csodálatos arcát, szent tulajdonságait Jézus Krisztus fedte fel!! 
Testvéreim legyen mindennapi áldott iránytűnk Istenünk szent parancsa, legyen mindennapi olvasmányunk a tízparancsolat, és tanuljuk meg kívülről Jézus Krisztus főparancsát, hogy akár álmunkból ébredve is tudjuk, mi a legfontosabb az életünkben, ha találkozni akarunk a végtelennel, a velünk egyfedél alatt otthont vevő, szerető Istenünkkel!
Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" (Mk 12,30-31) 
Hiszek a szeretet végső győzelmében, 
Csaba t.   
Kép: Iraki Káld keresztény asszony, szentáldozáshoz járul!
Jézus az utolsó vacsorán így beszélt tanítványaihoz: "Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szereti. Én is szeretni fogom őt, és kinyilatkoztatom magam neki." Júdás - nem a karióti - itt közbeszólt: "Uram, hogyan van az, hogy nekünk akarod kinyilatkoztatni magadat, és nem a világnak?" Jézus így folytatta: "Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret engem, az nem tartja meg tanításomat. Az a tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött.
Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek."
Jn 14,21-26

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha két autó ütközik, akkor mindkettő sérül, az is, amelyik szabályosan haladt. Ha igazam van, ha nem, jobb elkerülni az erőszakot, a durva konfliktushelyzetet. Szeretettel, jósággal sok-sok koccanást, balesetet el lehetne kerülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. február 17. szombat, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube