2017. július 21. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_IMG_6353_2_2.jpgIrgalmasságot akarok...!!! Mt 12, 8
Járjunk ma is Istenünk kedvébe, teljesítsük buzgó szívvel az ö szent akaratát!! Olyan sok lehetőség van az irgalmasság gyakorlására! Arra bíztatlak, hogy ahogy a vadászkutya tőr a zsákmányra, ma mi is ugyanúgy keressük a lehetőségeket, hogy irgalmasság bennünket megszentelő szép tetteit végbe vihessük! Legyünk irgalmasak az emberekkel, de a környezetünkben élő állatokkal, növényekkel, az esti szürkületben megöntözni tikkadt  virágainkat irgalmassági cselekedet!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Ezüstmisés János atya megáldja a gyermekeket
Húsvét táján az egyik szombaton Jézus vetések között járt tanítványaival együtt. Tanítványai megéheztek, tépdesni kezdték a kalászokat, és eszegették. Ennek láttára a farizeusok megjegyezték: 
„Nézd, tanítványaid olyant tesznek, amit szombaton tilos cselekedni!” 
Jézus erre megkérdezte: 
„Nem olvastátok, hogy mit tett Dávid, amikor társaival együtt megéhezett? Hogyan ment be Isten házába, és hogyan ette meg a kitett kenyereket, amelyeket sem neki, sem a kíséretének nem lett volna szabad megennie, csak a papoknak? Vagy nem olvastátok-e a törvényben, hogy a papok szombatonként a templomban megszegik a szombati nyugalmat, anélkül hogy vétkeznének? Mondom nektek: a templomnál is nagyobb van itt. Ha pedig értenétek, mit jelent a mondás: 
„Irgalmasságot akarok és nem áldozatot!”, 
akkor sohasem ítéltétek volna el az ártatlanokat. Mert az Emberfia ura a szombatnak is.”
(Mt 12,1-8)