2017. augusztus 5. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_20604694_1461456750596605_1895731295392033496_n.jpgCsaba testvér elmélkedése az evangéliumról ..
2017. augusztus 5. – Szombat HAVAS BOLDOGASSZONY ÜNNEPE 
Milyen kevés hiteles próféta van és milyen sok Heródes él ezen a világon! Hány ember fog ma is erőszakos halált halni ezen a földön?? 
Valóban Isten nem teremtett poklot, az ember teremti azt végtelen butaságával, bunkóságával! Mennyire igaza van a kereszten imádkozó Krisztusnak! "Bocsásd meg nekik Atyám, mert nem tudják, hogy mit tesznek!!"  Igen, szenved az áldozat, de mérhetetlenül jobban szenved az ki kezét felemelve sebet üt, gyilkol!
Milyen nagy szükség lenne ma a keresztelő Szent Jánosokra,  kik életük veszélyeztetve, bátran kiállnak, hogy bölcs szavaikkal, életükkel felszabadítsák az embert a legnagyobb rabságból, a bűn uralma alól!! Találkoztam egy emberrel ki tizenkilenc éves büntetését töltötte a börtönbe! Lelke mélyén ott dörömbölt egy szörnyű bűntény, egy gyilkosság, miről senki nem tudott, de melyet ő mégis bíráinak töredelmesen megvallott! Önként vallott, tettéért 19 év fegyházat kapott, nemrég szabadult, s most Isten nagyságát hirdetve éli életét!!
Szeretettel, 
Csaba t.
Evangélium:
Amikor Heródes Antipász, a negyedes fejedelem meghallotta a Jézusról szóló híreket, azt mondta szolgáinak: „Ez Keresztelő János: ő támadt fel a halálból, azért van ilyen csodatevő ereje.” Heródes ugyanis annak idején elfogatta Jánost, bilincsbe verette és börtönbe vetette Heródiás miatt, aki fivérének, Fülöpnek a felesége volt. János ugyanis figyelmeztette: „Nem szabad őt feleségül venned!” Heródes emiatt ki akarta végeztetni Jánost, de félt a néptől, mert prófétának tartották őt. Amikor Heródesnek születésnapja volt, Heródiás leánya a vendégek előtt táncolt. Ez nagyon megtetszett Heródesnek, ezért esküvel ígérte, hogy bármit is kér, megadja neki. A leány, mivel anyja már előre kioktatta, így szólt: „Add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!” Erre a király elszomorodott, de esküje és a jelenlevő vendégek miatt megparancsolta, hogy adják oda neki (Keresztelő János fejét). Erre elküldvén lefejeztette Jánost a börtönben. Fejét elhozták egy tálon, és odaadták a leánynak; ő meg elvitte anyjának. Akkor János tanítványai eljöttek, elvitték a holttestet, és eltemették. Majd felkeresték Jézust, és mindezt hírül adták neki.  
Mt 14,1-12