2017. augusztus 11. - Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_20690382_1466872063388407_2994819396405440837_o.jpgHa valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen! Mt 16, 24
Jó kereszténynek lenni igazából Isten iránti szeretetből, a kereszt,  teher hordozását jelenti!! Igen, a feladataink, a mindennapi állapotbeli kötelességeink becsületes végzését jelenti!! Ha diák vagy és az iskolában kijelölt munkádat nem végzed el, vagy ha családapaként, anyaként, szeretteid gondjainak, bajainak terhét nem vállalod akkor járhatsz akármennyit a templomba, nem vagy jó keresztény!! Nekünk ott és akkor ahol élnünk adatott, a mindennapi feladataink becsületes teljesítésével kell Isten iránti szeretetünket bizonyítsuk!! 
A tegnap Görögkatolikus testvéreim egy zarándoklatra hívtak,  arra kértek, hogy útközben tartsak nekik három elmélkedést... ez az útközben 24 kilométert jelentett harmincöt fokos melegben.... A szolgáló szeretet nevében vállamra vettem a keresztemet, a szerzetesi ruhámat és mentem a fiatalokkal, imádkoztam velük, és a tőlem telhető legjobb gondolatokkal bátorítottam, lelkesítettem őket!! Ma itt vagyok Siófokon, mert a gazdák árva gyermekeinknek a most learatott, kicsépelt gabonából szeretnének adományozni és áldást kérnek a munkájukra!! Itt vagyok, hogy mikor bújtam ágyba, az nem fontos, a fontos az, hogy kereszttel a vállamon, a szolgáló szeretet útján járok a megígért mennyország reményében! Ezért nem fontos a taps, az elismerés, de nem fontos az emberek cinikus megjegyzése, a megszólások semmi sem fontos, csak az, hogy Isten akarata teljesüljön, a szerelmes a maga szerelmének kedvébe tudjon járni!! 
Isten iránti feltétel nélküli szeretettel, 
Csaba t. 
Egy alkalommal Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen! Mert mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énérettem elveszíti életét, megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelke kárt szenved? Mit is adhatna az ember cserébe saját lelkéért? Az Emberfia pedig el fog jönni Atyjának dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek tettei szerint. Bizony, mondom nektek: Az itt állók közül néhányan nem halnak meg, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában.
Mt 16,24-28

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem hiszem, hogy Isten annyira elbújna, hogyha tiszta szívvel keressük, ne tudnánk rátalálni. Aki őszintén, tiszta szívvel keres, az nem tévedhet el nagyon. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. december 17. vasárnap, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten a szeretet

Furcsa, mikor egy kisgyermek koravénként él, furcsa, mikor egy idős nő tinédzserként öltözködik, viselkedik. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube