2017. szeptember 10. - Évközi 23. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_7990_2.jpg2017. szeptember 10. - Évközi 23. vasárnap
Vizkő!! Az egyik házunk udvarán szentmisére készültünk, de a szomszédból furcsa, erős zajok elnyomták a gyermekek énekét. A kolléganőmet kérdem, hogy mi ez a zaj? "Nem tudom, - jön a válasz -, de a  tegnap is, ma is mióta itt kint vagyunk az udvaron, a szomszéd folyamatosan kopácsol, veri kalapáccsal a vasat!!" A ministráns gyerek is odafordul hozzám és elmeséli, hogy a szomszéd bácsi az, aki átjött és kivágta a szilvafát is a mi udvarunkról..... 
Elkezdődik a szentmise, és bennem ott vibrál az idegesség.... rossz szomszédság, török átok... mi lesz ebből ha elszabadulnak még jobban az indulatok? A szentmisében bár célzást sem tettem a csörömpölésről, de a békéről, nyugalomról, kiegyezésről beszéltem, alig vártam, hogy vége legyen a szertartásnak, hogy lássam, mi is történt! Átmentem a szomszédhoz aki nagy szeretettel fogadott, és megmutatta, hogy mit csinál: vas csöveket vett egy kazánháztól, melyeken ujjnyi vastagon állt az évek alatt lerakodott vízkő. Ezt a lerakódást verte le egy öt kilós kalapáccsal az öklömnyi vastag csőről, mely, mint egy mozsárágyú csengett a békés falusi környezetben. Meghívott egy pohár borra, elbeszélgettünk jó kedvvel, jó szomszédok módjára, a szilvafát szóvá sem tettem. Aztán mikor hazaértem, hívtam az okos  ministránst, hogy mutassa már meg, honnan is vágták ki a fát? Meg is mutatták a facsemete csonkját, mely a jó ember háza mellett nőtt az udvarunkon, s melyet jó gazda módjára a szomszéd kivágott, jelzem azt, hogy én sem csináltam volna mást, a fal tövében vadon kinőtt facsemetével!
Elhoztam három darabot a csövekről levert vízkőből. Megmutattam a gyerekeknek, és ők kérdezték, hogy mi is ez? Corpus delicti, az emberi előítéletnek, butaságnak az ékes bizonyítékai! Arra kértem, hogy egy-egy darabot őrizzenek meg, s máskor mielőtt ítéletet mondanának, vegyék a kezükbe és kopogtassanak be a másik hajlékába, s Jézus Krisztus példájára nyugodtan kérdezzék meg: "Péter, szeretsz te engem?"
Kedves testvérem, maradt még a vízkő darabokból, szívesen küldök mindazoknak, kik felületes ítéletekkel készek megnyomorítani a saját, és mások  életét! Nem ártana kifúrni egy - egy darabot és folyamatosan a nyakunkba hordani, hogy mindig figyelmeztessen, hogy a dolgok nem mindig úgy vannak, ahogyan azt mi egyből, keményen ítélkezve gondoljuk!
Szeretettel,  
Csaba t.
Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz: "Ha testvéred vétkezik ellened, menj és figyelmeztesd őt négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyerted testvéredet. Ha azonban nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két társat, hogy kettőnek a tanúbizonysága vagy háromé tanúsítsa a dolgot. Ha rájuk sem hallgat, mondd meg a hívek közösségének. Ha a hívek közösségére sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos.
Bizony mondom nektek: Amit megköttök a földön, meg lesz kötve a mennyben is; és amit feloldotok a földön, fel lesz oldva a mennyben is.
És bizony mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön és úgy kérik, megkapják azt mennyei Atyámtól. Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük."
Mt 18,15-20

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube