2017. szeptember 12. - Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_8215.JPG2017. szeptember 12. - Kedd, Szűz Mária szent neve
Jézus Krisztus vajon miért gyűjtött apostolokat, tanítványokat?? Miért küldte az evangélium örömhírével a Világba? Miért kéri, hogy legyünk tökéletesek, amint a mi mennyei Atyánk? 
Azért mert bízik bennünk! Megváltónk látja azt a mérhetetlenül sok szenvedést, mi a világban van, mit sajnos sokszor mi okozunk egymásnak, és megvan győződve, hogy képesek vagyunk, a felénk nyúló áldó kezét megfogni, és együtt egy jobb, lakhatóbb, békés világot építeni, hol mindannyian otthon érezhetjük magunkat!! Hatalmas feladat, mely kétezer évvel ezelőtt kezdődött, s mely nem ért véget! Ne szidjuk a világot és benne egymást, ne sopánkodjunk, hogy itt a világ vége, hanem álljunk mi is bizalommal, élő hittel az apostolokat gyűjtő Jézus mellé! Urunk kétezer évvel ezelőtt, az akkori bajokat látva, nem világvégét kiállt, nem Ő hanem Pilátus mossa magatehetetlenül a kezét, a mi Megváltónk, a remény, a "van megoldás" szószolója, ezért nekünk is ott a helyünk mellette!!
Szeretettel hívlak, gyere legyünk Jézus Krisztus apostolai!!
Csaba t. 
Kép: a dévai gyerekek bevetésre készen!
Jézus egyszer fölment egy hegyre imádkozni. Az egész éjszakát Isten imádásában töltötte. Másnap magához hívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt, akiket apostoloknak nevezett: Simont, akit Péternek is hívott, és testvérét, Andrást; Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást; Jakabot, Alfeus fiát és a buzgó Simont; Júdást, Jakab fiát, továbbá karióti Júdást, aki később elárulta őt.
Azután lement velük, és egy sík mezőn megállt. Ott nagy csoport tanítvány sereglett köréje, és hatalmas tömeg vette körül Júdeából, Jeruzsálemből, Tirusz és Szidon tengerparti vidékéről. Ezek azért gyűltek össze, hogy hallgassák őt, és gyógyulást nyerjenek betegségükből. Meggyógyultak azok is, akiket tisztátalan lelkek gyötörtek. Az egész tömeg érinteni akarta őt, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.
Lk 6,12-19

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube