2017 október 8. - Vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_22281961_1021470697994794_6988923506041536706_n.jpgA Magyarok Nagyasszonyának ünnepi evangéliumban arról olvasunk, hogy Máriát meglátogatta az angyal, elbeszélgettek és Máriának született egy drága gyermeke, Jézus Krisztus, majd Fia akaratából anyja lett minden embernek, nekünk is!! Annak idején 25-évvel ezelőtt egy októberi napon engem is meglátogattak az angyalok! Az én angyalaim Bécsből jöttek, és arra biztattak, hogy merjek Igent mondani az Istennek, merjem befogadni az utcáról a gyerekeket! A1992 őszén, 25 évvel ezelött, az ő adományukból kezdtük el felújítani a dévai kolostor első helységeit! Így bátran mondhatom, hogy az ők segítségükkel lettem, a kedves kollégáimmal együtt közel hat ezer gyermek nevelő apja! A mi nagycsaládunk, s annak minden egyes tagja, Isten drága ajándéka! 
A hajdani angyalok, akik azóta is nap mind nap támogatnak, segítenek, hisz 100 gyermeknek adnak naponta egy - egy euró támogatást, eljöttek közénk, hogy megnézzék a mi közös nagycsaládunkat... Az elmúlt héten hosszan látogattuk a házainkat, ma Déván egy hálaadó szentmisét mutattunk be, majd a közös vacsora után vidám táncos együttlétbe kezdtünk!! A zenét Kolozsi István által vezetett kovásznai gyermekvédelmi otthon zenekara szolgáltatja! A kép ennek a nagy forgatagnak a hangulatát próbálja megörökíteni..... 
A jókedv, a derű, a boldogság nem csak a gazdag gyerekek, a jó családból kikerülő fiatalok jussa, hanem azt Isten, nagylelkűen, túlcsorduló szeretetében, minden gyermekének  szeretné felkínálni! Mi meg, úgy döntöttünk, hogy az ajándékot örömmel elfogadjuk, s jókedvű táncra perdülünk, búsuljon a ló, neki van nagy feje!! 
Aki lemaradt a mai esti vígadalomról ne szomorkodjon, és főleg ne irigykedjen, mert az idén is megrendezzük a szilveszteri ünnepséget, melyre, a gyermekekkel nagy szeretettel hívunk - várunk minden jó szándékú embert.... Minden évben mi együtt szilveszterezzünk Déván, és az ajtónkon kopogtató vendégeket mi mindig szeretettel befogadjuk!!
Istengyermeki jókedvvel, 
Csaba t. 
Abban az időben: Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!''
Lk 1,26-28