2017. november 12. – Évközi 32. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_IMG_0423.jpgMikor jön a Vőlegény, Jézus másodszor, hogy maga elé hívja az eleveneket és a holtakat egyaránt?
Nem tudjuk, de én úgy gondolom a szentírás fényében, az Egyházam tanítása alapján, hogy Isten hosszan tűrő, nyugodt és nem szokta elkapkodni a világ végét! Az én életemnek, vagy akár egy - egy népnek, földrésznek az élete véget érhet, a nagy fáról letörhet néhány kisebb vagy nagyobb ág, de a fa életben marad, és újból kizöldül! Az emberiség szerintem még nem érte el a Jézus Krisztus által kitűzött célokat! Mesterünk azt akarja, hogy ne csak imádságban kérjük, hogy: "jöjjön el a Te országod", hanem azt is, hogy mi magunk kemény munkával építsük, szépítsük Teremtőnk országlását világunkban! Nyugodtan lehet venni tartós tejet, bizalommal tervezz és dolgozz, mert van időd megvalósítani szép álmaidat! Arra biztatlak, hogy bármennyire is fáj, menj fizesd ki a számláidat, az adókat, mert még messze a világ vége! Isten a jó munkát mit a világ teremtésével elkezdett, jó végre fogja vinni, beteljesíti azt mit a megváltással elkezdett, felépíti velünk a szeretetre, bölcsességre alapozott országát, hol nem lesz első és utolsó vendég, hol a nagy menyegzőn jó lesz örömben együtt lenni!!! 
Ne a világ végét várjuk, hanem higgyünk a szeretet végső győzelmében és nap mint nap tegyünk meg  mindent, hogy valóban a szeretet diadalmaskodjon ezen a világon!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Washingtoni katedrális szentélyében a diadalmas Krisztus.
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: „Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!” Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek, és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: „Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!” Az okosak ezt válaszolták: „Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!” Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: „Uram, uram! Nyiss ajtót nekünk!” De ő így válaszolt: „Bizony mondom nektek, nem ismerlek titeket!” Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát! 
Mt 25,1-13

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor az ember elindul az élete útján mindenképpen szövetségest keres. Szeretné megfogni valakinek a kezét, akivel együtt valóra tudja váltani álmait. Számomra Jézus Krisztus csodálatos szövetséges, társ, jó az Ő kezét fogni, és hihetetlen győzelmekhez vezet, segít, ahogy tette eddig is. Nem érzek Benne fáradtságot, gyengeséget. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. november 23. csütörtök, Kelemen és Klementina napja van. Holnap Emma napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Föl kell nőni

Pál apostol így ír: „Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube