2017. november 13. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_0227_2.jpgSzámomra egyik legkedvesebb Jézusi mondás: "A kő, amit az építők elvetettek, szegletkővé vált." Mt 21,42 
Egész papi szolgálatom alapvető meggyőződése, hogy a mai Saulokban is ott van  egy - egy szép Szeretethimnusz, csak azt onnan Jézus példájára, párbeszéddel, bizalommal, türelemmel ki kell szeretni! Az elsodródott, eldobott gyermekekben én látom a társadalmat fenntartó, adófizető, boldog családapát, gyermekei körében kivirágzó édesanyát, s ezért dolgozom, és Istennek hála gyermekeink ezt a hitemet újból és újból megerősítik! Természetes, hogy én is látom a göcsörtös akácágon télen, nyáron a hatalmas tüskéket, de tudom, hogy az áldott tavaszi napfény, a jó meleg eső fehér nászruhába öltözteti ezt a fát, s ők több száz tonna, Kárpát-medence legértékesebb nektárjával ajándékozzák meg a méhecskéket, akik aztán szorgalmas munkával számunkra mézet varázsolnak belőle!
Igen, Jézus nem szimpla irgalomra akar rávenni bennünket, nem azt akarja, hogy egymásnak megbocsájtva, hátra sem nézve, közömbösen elmenjünk egymás mellett, hanem arra, hogy szabadítsuk fel a tétovázó, megtorpant, elesett embert a semmittevés, a bűn rabigájából, vezessük ki a sötét félelem bénító tárnáiból Isten fénytől ragyogó ligetébe! Szeressük ki egymásból a jót! Gyújtsunk fényt és értessük meg testvéreinkkel, hogy jó jónak lenni, az alkotó szeretet, a mindig munkálkodó, világot szebbé, jobbá tevő jóság a boldogságunk forrása, csakis ez tudja felragyogtatni Isten szép vonásait az arcunkon! Kereszténynek lenni, emberhalásszá válni nem csak azt jelenti, hogy megmented testvéredet a kárhozattól, hanem azt is, hogy váll a váll mellett együtt fáradoztok e világ Isten akarata szerinti megújulásán! 
Váltsuk valóra azt amiért nap mint nap imádkozunk, testvéreimmel összefogva tegyek meg mindent, hogy jöjjön el Krisztus szeretetének országa!
Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba t.
Egy alkalommal Jézus így beszélt tanítványaihoz: „Lehetetlen, hogy botrányok ne forduljanak elő; de jaj annak, aki azokat okozza! Jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák, mint hogy egyet is megbotránkoztasson ezek közül a kicsinyek közül. Vigyázzatok magatokra! Ha vét ellened testvéred, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki! Még ha napjában hétszer vét is ellened, de hétszer fordul hozzád, és azt mondja: Megbántam, – bocsáss meg neki!” 
Az apostolok kérték az Urat: „Növeld bennünk a hitet!” Az Úr így válaszolt: „Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! – engedelmeskedik nektek.”
Lk 17,1-6

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Olyan jó azt mondani, hogyha fáj is: »Nézd, Uram, itt vagyok, a kezedbe helyezem életemet, nevelj és formálj. Te tudod, hogy mire van szükségem. Dicsőséges szép napokra vagy talán egy kudarcra, betegségre? Legyen áldott a Te szent neved, én bármit elfogadok a kezedből. Ha akarod, dicsőítsd meg gyógyulásommal a Te szent nevedet, de ha úgy látod jónak, mint az aranyat a tűzben, tisztíts meg engem is a kudarcok, a szenvedés, a betegség kohójában.« Hatalmas szabadságot, békét ad, ha valaki tudatosan, nagy-nagy alázattal Isten jóságos, de határozott kezébe meri tenni magát.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. június 23. szombat, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenbe vetett hitünk

Minél inkább megkopik, elsekélyesedik a Szeretet Istenébe vetett hitünk, annál inkább itt a Földön akarunk valami istenpótlót keresni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube