2017. november 13. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_0227_2.jpgSzámomra egyik legkedvesebb Jézusi mondás: "A kő, amit az építők elvetettek, szegletkővé vált." Mt 21,42 
Egész papi szolgálatom alapvető meggyőződése, hogy a mai Saulokban is ott van  egy - egy szép Szeretethimnusz, csak azt onnan Jézus példájára, párbeszéddel, bizalommal, türelemmel ki kell szeretni! Az elsodródott, eldobott gyermekekben én látom a társadalmat fenntartó, adófizető, boldog családapát, gyermekei körében kivirágzó édesanyát, s ezért dolgozom, és Istennek hála gyermekeink ezt a hitemet újból és újból megerősítik! Természetes, hogy én is látom a göcsörtös akácágon télen, nyáron a hatalmas tüskéket, de tudom, hogy az áldott tavaszi napfény, a jó meleg eső fehér nászruhába öltözteti ezt a fát, s ők több száz tonna, Kárpát-medence legértékesebb nektárjával ajándékozzák meg a méhecskéket, akik aztán szorgalmas munkával számunkra mézet varázsolnak belőle!
Igen, Jézus nem szimpla irgalomra akar rávenni bennünket, nem azt akarja, hogy egymásnak megbocsájtva, hátra sem nézve, közömbösen elmenjünk egymás mellett, hanem arra, hogy szabadítsuk fel a tétovázó, megtorpant, elesett embert a semmittevés, a bűn rabigájából, vezessük ki a sötét félelem bénító tárnáiból Isten fénytől ragyogó ligetébe! Szeressük ki egymásból a jót! Gyújtsunk fényt és értessük meg testvéreinkkel, hogy jó jónak lenni, az alkotó szeretet, a mindig munkálkodó, világot szebbé, jobbá tevő jóság a boldogságunk forrása, csakis ez tudja felragyogtatni Isten szép vonásait az arcunkon! Kereszténynek lenni, emberhalásszá válni nem csak azt jelenti, hogy megmented testvéredet a kárhozattól, hanem azt is, hogy váll a váll mellett együtt fáradoztok e világ Isten akarata szerinti megújulásán! 
Váltsuk valóra azt amiért nap mint nap imádkozunk, testvéreimmel összefogva tegyek meg mindent, hogy jöjjön el Krisztus szeretetének országa!
Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba t.
Egy alkalommal Jézus így beszélt tanítványaihoz: „Lehetetlen, hogy botrányok ne forduljanak elő; de jaj annak, aki azokat okozza! Jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák, mint hogy egyet is megbotránkoztasson ezek közül a kicsinyek közül. Vigyázzatok magatokra! Ha vét ellened testvéred, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki! Még ha napjában hétszer vét is ellened, de hétszer fordul hozzád, és azt mondja: Megbántam, – bocsáss meg neki!” 
Az apostolok kérték az Urat: „Növeld bennünk a hitet!” Az Úr így válaszolt: „Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! – engedelmeskedik nektek.”
Lk 17,1-6

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minek igyak én pocsolyából, ha van kristálytiszta forrás. A babonák ártalmatlannak látszó praktikái a legtöbb esetben az „előszobái” az okkult ideológiáknak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. december 16. vasárnap, Etelka és Aletta napja van. Holnap Lázár és Olimpia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Egy nappal közelebb a mennyországhoz

Azt szoktam mondani, mikor egy nap eltelik: egy nappal közelebb a mennyország. Fontos, hogy növekedjünk, továbblépjünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube