2017. december 4. - Hétfő

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_24313069_1679789338745464_1066029271523707592_o.jpgMekkora a hited? Én hiszek és a szentírással szeretettel vallom, hogy az eső mi a földre hull, nem tér vissza az égbe anélkül, hogy meg ne hozná a maga gyümölcsét!! Épp ezért szeretettel biztatlak merjetek jók lenni, jót tenni ott ahol éltek, mert minden szeretettel kimondott jó szó megtermi a maga gyümölcsét!! Hálás szeretettel ölelem a képen lévő Péter Tündikét és az ő drága családját, de ugyanakkora szeretettel ölelem minden hajdani gyermekemet, s az ők drága gyermekeit, az én szívembe örökre befogadott kedves unokákat!
Testvérem te mered meggyújtani az adventi gyertyát, hiszed, hogy e pislákoló fény, képes utat mutatni neked az éjsötétben? Mersz az élet mellett dönteni és akár a fizikai családodba, akár egy gyermekvédelmi otthonból befogadni egy gyermeket bízva abban, hogy a jóföldbe hullott mag meghozza a maga gyümölcsét, hogy a gyermekből hálás felnőtt lesz, aki majd gyermekeivel téged is a kerekesszékedben kigördít az őszi napfénybe a teraszra? 
Mekkora hited van? Csendesedj el és tudatosan gyújtsd meg az adventi koszorún a lángot!! Egy nagycsaládos szerzetes, Csaba t. 
Szeretettel,
Csaba t.  
Kép: És ma megjelent a Képmás magazin, címlapon Böjte Csaba és hátoldalán a Péter család, az-az mi!– Tímea Péter, Péter Tibor Attila és Böjte Csabatársaságában.
Köszönöm az értesítést:...
Abban az időben, amikor Jézus bement Kafarnaumba, egy pogány százados járult eléje, és így szólt: "Uram, szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyen kínlódik." Jézus így felelt: "Megyek és meggyógyítom." A százados ezt válaszolta: "Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én szolgám. Jómagam, bár alárendelt ember vagyok, katonáknak parancsolok. Ha azt mondom az egyiknek: "Menj!" - elmegy; a másiknak: "Jöjj ide!" - akkor hozzám jön; és szolgámnak: "Tedd ezt!" - és megteszi."
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt kísérőihez:
"Bizony mondom nektek, ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben.
Ezért azt mondom nektek: Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában."
 Mt 8,5-11