2017. december 6. - Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_24796337_1574684232607189_5743677506043596524_n.jpgNem a szegényeket, - mondja Teréz Anya - hanem a gazdagokat nem tudja jóllakatni a gondviselés. Lám a szegények esznek, és még maradék is marad. Az elmúlt napokban Egyiptomban jártam, Kairónak van egy negyede, ahova a város szemetét hordják, és ahol 70000 ember él az asztalról lehullott morzsákból. Döbbenetes volt látni a több mint húszmilliós nagyváros szemétlerakatát, ahogyan azt szelektíven szétválogatják szorgalmas kezek. E nagyvárosba szervesen belesimuló kisvárosban járva, az embereket nézve döbbentem rá, hogy milyen kevés is kell az élethez.  Ezek az emberek a nagyváros hulladékából élnek.
Leborulok Isten gondviselő szeretete előtt, hisz Teremtőnk nap mint nap sáros földből, napfényből közel nyolcmilliárd embernek ad enni. A földbe hullott mag szárba szökell, kalászt bont és szemet érlel, táplál bennünket. Csoda, mely szemünk előtt zajlik, melyet megérteni nem tudunk csak csodálunk, és tisztelettel imádjuk az Alkotót, a Mestert ki felkelti napját jókra, gonoszokra egyaránt. 
Töltse el szívünket a nyugalom és a derű, lám Isten mindannyiunkat szeret, gondviselő jóságával életben tart. Bízzunk a gondviselésben és hálatelt szívvel fogyasszuk el a mindennapit.
Szeretettel, 
Csaba t.
Abban az időben Jézus a Galileai-tengerhez érkezett. Fölment egy hegyre, és leült. Nagy sokaság jött hozzá. Hoztak magukkal sántákat, bénákat, vakokat, némákat meg sok más beteget, és lába elé tették őket.
Valamennyiüket meggyógyította. Amikor a nép látta, hogy a némák beszélnek, a bénák meggyógyulnak, a sánták járnak és a vakok látnak, elámult, és magasztalta Izrael Istenét. Jézus akkor összehívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: "Sajnálom a népet. Már harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük. Nem akarom étlen hazaküldeni őket, hogy ki ne dőljenek az úton." A tanítványok erre megjegyezték:
"De honnan szerzünk itt a pusztában annyi kenyeret, hogy ekkora tömeget ellássunk?" Jézus megkérdezte tőlük: "Hány kenyeretek van?" "Hét, és néhány apró halunk" - felelték. Erre meghagyta a népnek, hogy telepedjék le a földre. Aztán fogta a hét kenyeret és a halakat, hálát adott, megtörte és odaadta tanítványainak, a tanítványok pedig a népnek. Miután mindnyájan ettek és jóllaktak, hét kosár kenyérmaradékot szedtek össze.
Mt 15,29-37

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minél inkább megkopik, elsekélyesedik a Szeretet Istenébe vetett hitünk, annál inkább itt a földön akarunk valami istenpótlót keresni. Elkezdünk isteníteni valakit, akárkit vagy valamit, akármit, mert Isten nélkül nem élhetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. december 18. kedd, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az utolsó ajtó

Az életen is tudatosan, hosszan kell menni. Amikor becsukódik mögöttünk egy ajtó, mindig kinyílik valahol előttünk egy újabb. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube