2018. január 8. – Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_szent-laszlo-192x300.jpg„Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket.” 
Jézus Krisztus nem csak az apostolokat hívja, - "az aratnivaló sok és a munkás kevés", hanem minden embert! Megváltónk azt szeretné, ha minden emberhez eljutna az Ő életadó üzenete, a szeretet parancsa! Épp ezért Ő mindannyiunkat jósággal, bizalommal megszólít! 
A történelem folyamán nagyon sokan igent mondanak Krisztus hívására és elindulnak a maguk életútján, hogy az eget a földre hozzák, igazsággal, jósággal, szépséggel, szeretettel megszenteljék önmagukat és a világot! Jézus apostolai között vannak bölcsek, okosak, erővel, hatalommal rendelkező személyek akárcsak Szent László király, de vannak nagyon egyszerű, szegény, lenézett emberek is.  Közös bennük, hogy a saját pillanatnyi érdekeikkel szemben képesek mindig a közösség céljait, hosszútávú érdekeit szem előtt tartani. A szentek, az apostolok nem 4 éves választási ciklusokban gondolkodnak, nem is saját bankszámlájukat akarják szaporítani, hanem a világot szeretnék megszentelni, lakhatóbbá tenni, az embereket elvezetni egy békésebb, nyugodtabb világba, az örök életre. 
Te is lehetsz apostol, bárki igent mondhat Krisztus hívására. Hiszem, hogy ennél szebb hivatás nincs is a földön. Az év elejének első napjaiban csendesedjünk el és játszódjunk el a gondolattal, hogy "én Jézus Krisztus apostola vagyok." Ott ahol élek legyek a szeretet forradalmára, jó értelemben vett "a szeretet terroristája"! Legyek Jézus Krisztus alvó ügynöke, ki csendben, bölcsen előkészít egy - egy jócselekedetet, valami szépet Istenért és azt nyugodt, célratörő kitartással véghez is viszi!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Miután Keresztelő Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az (Isten országáról szóló) evangéliumot: „Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban.” 
Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: „Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket.” Azok rögtön otthagyták hálóikat, és követték őt. Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hálóikat rendezgették a bárkában. Őket is mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a halászlegényekkel együtt a bárkában, és követték őt. 
Mk 1,14-20

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A túlvilágon mindenről lehull a fátyol. Itt a földön hazudozhatunk és játszhatunk egymás számára szép színdarabot, de halálunk után a dolgokat úgy látjuk, ahogy a valóságban vannak. Isten fényében nem csaphatjuk be se önmagunkat, se másokat. Ez a szembenézés nagyon kemény és fájdalmas lehet. Jézus tekintetével látjuk magunkat, és mi magunk mondjuk ki a saját ítéletünket. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. október 21. vasárnap, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lélek

A kereszténység a test és lélek egységét hirdeti. Ezt a kettőt nem lehet szétválasztani.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube