2018. január 14. - Évközi 2. vasárnap

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_E6660K.jpgCsodálom, ahogy Isten a semmiből építi az ő országát! Megszólít itt-ott egy-egy embert, bizalommal el - el beszélget velük, s az élő kövekből az isteni szeretet betonjával hatalmas templomot, Közösséget, Egyházat épít Az Úr nem csak kétezer évvel ezelőtt, hanem ma is csodálatosan működik! A napokban kint jártam Csinódon, hol egy fiatal pár harmadik gyermekét várja! Érdemes megnézni a csatolt kis filmet! Természetesen sok-sok fellángolást láthat a mai ember, de Balázsék életében ez nem egy fellángolás volt, hisz ők azóta is kijárnak naponta a kápolnához és egy egészen hosszú imádságot mondanak el minden alkalommal! Csodálatos ott a Kárpátok hátsó szegletében, egy eldugott kis faluban hova úttalan utakon tud csak kidöcögni a terepjáró, a traktor, egy jól képzett, egyetemeket végzett fiatal protestáns pár a városból letelepszik, saját kezükkel kápolnát építenek az élő Isten tiszteletére, melyben nap mind nap imádkoznak! A többféle imádság után, a Mária szobra előtt az Üdvözlégy Mária imádságot közel 10 nyelven elimádkozzák! Ott van békében az egész család, az érettségire készülő nagy legény Gergő, a völgyről elnevezett szép nagy lányuk Uzonka, és várják tavaszra a harmadik gyermeküket is!
Állok a kápolna előtt, melynek a terveit vízfestékkel készítette a tanító néni, s melyhez az érsek atya nem csak áldást, de engedélyt is adott, sőt fel is szenteltetett a segédpüspökével, Tamás József atyával. Állok szótlanul, és meghajtom fejemet a világunkat a szemem előtt tovább építő Isten előtt! Itt nincsenek drága pályázatokból épült csodák, hatalmas pénzekkel lebetonozott terek, itt az évszázadok által kialakult ősi természet van a maga egyszerűségében, lépteim alatt csikorgó hó, és végtelen mélyből felfakad a hála, az őszinte imádság! A félhomályban felragyog a Teremtőjével békében élő ember igazi szép arca!
Hagyjuk, hogy bennünket is megszólítson az Isten, induljunk el a huszonegyedik század fiaiként az apostolok nyomában!
Őszinte tisztelettel az Istenre figyelő emberek iránt, 
Csaba t. 
Abban az időben (Keresztelő) János ott állt két tanítványával, és mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: "Nézzétek, az Isten Báránya!" Két tanítványa hallotta, hogy (János) ezt mondta, és követni kezdte Jézust. Amikor Jézus megfordult, s látta, hogy követik, megkérdezte: "Mit kívántok?" Azok ezt felelték: "Rabbi - ami annyit jelent, hogy Mester - hol laksz?" "Jöjjetek, nézzétek meg!" - mondta nekik. Elmentek tehát vele, megnézték, hogy hol lakik, és aznap nála maradtak. Ez a tizedik óra körül volt. A kettő közül, akik hallották ezt Jánostól és követték (Jézust), az egyik András volt, Simon Péter testvére. Ő először testvérével, Simonnal találkozott, és szólt neki:
"Megtaláltuk a Messiást, vagy más szóval a Fölkentet", és elvitte Jézushoz. Jézus rátekintett, és így szólt hozzá: "Te Simon vagy, János fia, de Kéfásnak, azaz Péternek fognak hívni."
Jn 1,35-42