2018. február 15. - Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_6954k.jpg"Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem!" Lk 9,22
Azt hazudjuk magunknak, hogy a problémákat, gondokat, feszültségeket meg lehet oldani, és valóban sokszor minden erőfeszítésünk célja az, hogy megoldjuk a "keresztet"! Jézus nem arról beszél, hogy zárjuk ki életünkből a keresztet, hanem arról, hogy hordozzuk! Egy gyerek, egy kolléga, egy családtag lehet kereszt! Sőt szülőföldem, hivatásom, mindennapi munkám is lehet kereszt mely elől megfutamodhatok, feladhatom a küzdelmet, de akkor a feltámadás húsvéthajnali fénye vajon diadalmason felragyog majd az arcomon? 
Az, hogy összevesszem a társammal, a szakítás, az elválás, a meccs feladása, a vándorúton való megállás látszólag megoldja a feszültségeket, a gondokat, leveszi vállamról a keresztet, de elveszi tőlem annak az esélyét is, hogy célba érjek, bajnok legyek, Isten országába belépjek!  
Jézus nem mond le az apostolairól, egyet sem küld el, nem pakol össze virágvasárnapján, pedig sok feszültséget megoldhatott volna! Jézus kitart, vállalja a keresztjét, latrok között felmegy a Golgotára! Milyen jó látni, hogy Mesterünk nem mond le az ő barátairól, apostolairól, egy kiadós veszekedéssel, szakítással nem oldja meg nagypéntek feszültségét, hanem életét adja övéiért! 
Szeretettel biztatlak, vedd a válladra a keresztedet és tarts ki! 
Csaba t.
Kép: Az élet kereszt, mosolyogva vállaljad!!
Amikor Péter apostol megvallotta, hogy Jézus a Messiás, akkor az Úr így szólt a tanítványokhoz: "Az Emberfiának sokat kell szenvednie: a vének, a főpapok és az írástudók elutasítják, megölik, de harmadnapra feltámad." Majd így szólt mindnyájukhoz: "Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem! Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt. De aki elveszíti életét énmiattam, megmenti azt. Mit használ az embernek, ha a egész világot megnyeri is, önmagát azonban elveszíti, és romlásba dönti?"
Lk 9,22-25