2018. február 20 - Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_phpYKVnLF.jpgKiengesztelődés, mások bűnének elengedése!? Hihetetlen csomagokat cipelünk külön-külön is, de a népek, nemzetek is! Régmúlt sebek, sérelmek, sőt évezredes ellenségeskedések lángolnak fel itt is, ott is! Jézusnak igaza van, tudatosan el kell engednünk egymás hibáját, bűnét! El kellene jöjjön az emberiség nagy jubileumi esztendeje, amikor mindenki elengedi testvérei tartozását, és egy hatalmas fehér lappal mindent újrakezdhetnénk! 
Az emberiségnek, hogy mikor jön meg az esze azt nem tudom, de én a magam életében elkezdhetném felszabadítani saját magamat a harag, a félelem, a bűn rabigája alól! Isten gyermekének szabadságával, békéjével éljem az életet, és a negatív, torz érzéseket embertársaimmal szemben űzzem messze a szívemből! Legyen példaképem a Jézus Krisztus által elém állított ragyogó tekintetű gyermek, kinél ha be is felhősödik a hangulat, pillanatok alatt kisüt az áldott nap és felragyog a tiszta fény, melyben minden a maga szépségében tündököl! Mi nem a harag, hanem az öröm lelkét kaptuk, és ha valaki akarva vagy akaratlanul áthúzza a számításainkat, akkor ne engedjük, hogy a céljaink megzavarása mellett, a lelkünk békéjét is elrontsa az illető! Szívünk legbelső szentélyébe nem lenne szabad beengedjük a sötét gondolatokat, a haragot, a gyűlöletet, a bűnt! Mocskos lábbal egyetlen gondolat sem léphet be szíved szentélyébe!
Nagyböjt van, engesztelődjünk ki szívből egymással, éljünk békében, szeretetben, mert ahol a szeretet, az irgalom, ott van az Isten!
Szeretettel, 
Csaba t.
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz:
„Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok Azt hiszik ugyanis, hogy akkor nyernek meghallgatást, ha sokat beszélnek, Ne utánozzátok őket! Hiszen mennyei Atyátok tudja, mire van szükségtek, még mielőtt kérnétek őt. Ti tehát így imádkozzatok:
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól!
Mert ha ti megbocsátjátok az embereknek, hogy (ellenetek) vétettek, mennyei Atyátok nektek is megbocsátja bűneiteket. De ha ti nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg nektek bűneiteket.”
Mt 6,7-15