2018. február 22. - Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_14---1-10.jpgSzent Péter apostol székfoglalása 
Bűnbánat, bűnbocsánat. Jézus Krisztus tudja, hogy mi lakik az emberek szívében, tudja, hogy egy marék porból születtünk, esendők vagyunk, bűnbocsánatra szorulunk. Ő maga mindig, mindenkinek megbocsájtott! A jobb latornak aki megvallotta bűnét, megígéri, hogy: "Még ma velem leszel a Paradicsomban". 
Jézus arra biztat, hogy bátran valljuk meg bűneinket, tartsunk őszinte bűnbánatot. Az apostolainak hatalmat adott, hogy megbocsájtsák az emberek bűneit:  "Neked adom a mennyek országának kulcsait. Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is."Mt 16,19
A kígyó ha megcsípne, te azonnal sírva mennél az orvoshoz, a gonosz lélek harapása a bűn, ne késlekedj, végezd el szentgyonásodat, nyerd vissza lelki épségedet, egészségedet!! A nagyböjti szentidőben nagyon fontos, hogy nagy alázattal elmenjek egy paphoz, egy szakemberhez, és segítségét kérve elvégezzem a szentgyónásomat. Nem csak a testem, hanem a lelkem is vágyik tisztaságra, az újjászületésre! Szeressem saját magamat is, ajándékozzam meg a mindennapok poros útján húrból testemet, lelkemet egy töredelmes szentgyónással.
Hiszek a bűnbocsánat szentségében, 
Csaba t.
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: "Kinek tartják az emberek az Emberfiát?"
Ezt válaszolták: "Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának."
Ő tovább kérdezte őket: "Hát ti, kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: "Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Erre Jézus azt mondta neki: "Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait. Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is."
Mt 16,13-19