2018. február 26 - Hétfő

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_phprFN6yj.jpg"Adjatok... Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel .... " Lk 6,37
Az a tiéd, mit nagylelkűen másnak odaadsz! Az amid van, drága vetőmag, mit ha balgán spórolva kuporgatsz, évek alatt kiszárad és szemétté változik! Merjünk nagylelkűek lenni, merjük örömmel megosztani mindazt, amink van, mit Isten nagylelkűen nekünk ajándékozott! Ahogy a fa drága gyümölcsét gondolkodás nélkül odaadja, ugyanúgy nekünk is az a dolgunk, hogy teremjünk és termésünket gondolkodás nélkül elengedjük! A kezünk által szeretettel elvetett anyagi javak ha jól előkészített földbe hullnak, akkor százszoros, ezerszeres termést hozva, gazdaggá tesznek bennünket! Teremj, alkoss, és munkád gyümölcsét ne őrizd meg, hanem szeretettel add tovább!
A nagylelkűség kegyelméért imádkozva,
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Isten nevében befogadott gyermekek
A hegyi beszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
„Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem ítélnek el, Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.”
Lk 6,36-38